Elon Musk, Tesla'nın üretim hattında daha fazla insan çalışması gerektiğini söyledi

Elon Musk, Tesla'nın üretim hattında daha fazla insan çalışması gerektiğini söyledi

Elon Musk, Tesla'nın üretim için robotlara gereğinden fazla bağlı olduğunu, insanların üretim hattında göz ardı edildiğini kabul etti.

Geçtiğimiz hafta yapılan resmi açıklamaya göre Elon Musk'ın şirketi Tesla, 2018’in ilk üç ayında rekor kırarak toplam 34 bin 494 otomobil üretti. Bu otomobillerden 24 bin 728 kadarının Model S ve Model X olduğu belirtilirken, diğerlerine göre daha uygun fiyatı olan Model 3‘sinden de 9 bin 777 adet üretildi.

Haftalık 2 bin Model 3 üretim seviyesini geçtiklerini belirten Tesla, hedef olarak koyulan haftalık 2 bin 500 üretime de gittikçe yaklaşıyor. Elon Musk'ın söylediğine göre bu konuda geç kalınmasının ardında ise üretim hattında çok fazla robot kullanılmasının yattığını anlıyoruz. Bu açıklamayı samimi şekilde yapan Elon Musk, karmaşık sistemlerin üretimi geriye ittiğini söylüyor.

Üretimi hızlandırmak adına kurulan karmaşık konveyör bant ağını düzgün çalışmadığı için kaldırmak zorunda kaldıklarını belirten Musk, fabrikada daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. İnsanları sürekli olarak robotlar ve yapay zeka konusunda uyaran Musk, bu aşamada aşırı robot kullanmaktan şikayetçi olduğunu da belirtiyor.

Wall Street Journal'dan Tim Higgins'in tweet'ine "Tesla'daki aşırı otomasyon bir hataydı. İnsan gücü küçümseniyor." diyerek cevap veren Elon Musk, Tesla'nın üretimi konusunda gelecek planlarını çizmiş gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.