3. Hyperloop test yolu Fransa'da inşa edilmeye başlandı

3. Hyperloop test yolu Fransa'da inşa edilmeye başlandı

Özellikle geçtiğimiz yıl oldukça sık karşımıza çıkmaya başlayan Hyperloop projesi, 2018 yılında herhangi bir çalışma yapmamıştı. Bugün ise sessizliğini bozan Kaliforniya merkezli Hyperloop Transportation Technologies, yeni bir test yolu / tüneli inşaatına başladığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre 3. Hyperloop test tüneli Fransa'da inşa edilmeye başlandı.

Hazırlanan test yolunun iki aşamadan oluşacağını paylaşan Hyperloop Transportation Technologies, 320 metrelik kapalı ilk aşamanın 2018 yılı içinde tamamlanacağını açıkladı. 5,8 metre yüksekliğinde ve 1 km uzunluğunda olması planan ikinci aşama ise 2019 yılında tamamlanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=oUrtE5SCudM

Avrupa'daki ilk Hyperloop test yolu

Testlerde kullanılacak olan tam ölçekli yolcu kapsülünün ise Hyperloop Transportation Technologies'in İspanya'da bulunan fabrikasında üretim aşamasında olduğunu da ekleyelim. Yeni kurulan test yolunun Avrupa'daki ilk Hyperloop test yolu olduğunu da belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse ilk iki Hyperloop test yolu ABD'de Kaliforniya ve Las Vegas'ta bulunuyor. Hyperloop çalışmaları ile ilgili bir videoda yayınlayan Hyperloop Transportation Technologies'in Hyperloop projesinin matematiksel olarak 1223 km saat hızlarına ulaşması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse Virgin Hyperloop One'ın Las Vegas'taki testlerinde 387 km saat hızlarına ulaşırken, başka testlerde 321 km saat hızlarına ulaşıldı. Hyperloop Transportation Technologies ve tüm Hyperloop projeleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.