MasterCard, İrlanda Ofisi için blockchain uzmanı arıyor

MasterCard, İrlanda Ofisi için blockchain uzmanı arıyor

Finansal hizmet sağlayıcı MasterCard, İrlanda’daki varlıklarını arttırmak için Dublin’de bulunan merkezlerine 175 yeni çalışan alacaklarını duyurdu ve yerel bir yayın olan Irish Tech New’a göre bu 175 kişi içinde blockchain uzmanlarına da ihtiyaçları var.

Finansal ödemeler alanında yenilikler peşinde olan MasterCard, yazılım mühendisi, veri güvenliği uzmanları ve blockchain uzmanları arayışı içinde.

İrlanda İş, İşletme ve İnovasyon Bakanı Heather Humphreys, ülkenin uluslararası fintech şirketleri için cazip bir konum haline geldiğini ve bunun da hükümetlerinin yeni politikaları sayesinde gerçekleştiğini belirtti. hükümetlerinin bilgi temelli sektörleri İrlanda’ya yatırım yapmaya çekmek için çok çalıştığını belirten Humphreys, bu çalışmaların MasterCard’ın Dublin’deki yatırımı gibi yatırımlar ile meyvelerini vermeye başladığını anlattı.

Geçtiğimiz Mart ayında MasterCard, Venezuela’nın Petro’su gibi devlet tarafından çıkartılmış kripto paralara sıcak baktığını açıklamıştı. 2016 yılında ise MasterCard, blockchain teknolojisi üzerinden anlık kredi kartı ödemeleri ile ilgili bir patent başvurusunda bulunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.