Mercedes-Benz, ABD'de arabalar için abonelik servisi başlatıyor

Mercedes-Benz, ABD'de arabalar için abonelik servisi başlatıyor

Lüks araba markaları, sadece bir arabayla yetinmek istemeyen, onun yerine lüks araba filosuna erişmek isteyen müşterilere ulaşmak için abonelik tabanlı hizmetleri günden güne artırmaya devam ediyor. Mercedes-Benz de bu kervana katılan markalardan biri oldu.

Şirketin ABD'deki yetkilileri, perşembe günü yapılan açıklamada, haziran ayında "Mercedes-Benz Koleksiyonu" adlı bir pilot programa başlayacağını duyurdu. Nashville ve Philadelphia, otomobil üreticisinin yeni arabalarının filosunu sunacağı ilk şehirler olacak. Abone olanlar, özel bir uygulama aracılığıyla arabalara erişebilecekler, bazı Mercedes-AMG modellerinin de filonun bir parçası olacağını belirtelim. Üyeliklerin fiyatları henüz açıklanmamış olsa da en düşük üyeliğin 1800 dolardan başlayacağı düşünülüyor.

Daha önce Almanya'nın Stuttgart şehrinde böyle bir uygulamaya başlayan Mercedes'in abonelik sistemine üye olanlar, bir aracı satın almanın, finanse etmenin ve kiralamanın yanı sıra, bir yıl boyunca aylık olarak istedikleri aracı kullanabiliyorlar. Bu abonelik sistemi, kişilerin satın alacakları aracı daha kolay seçmelerini hedefliyor. Dijitalleşmenin faydası olarak, "Mercedes me Flexperience" ile kullanıcılar kiralama sürecini yürütmenin ötesine geçiyor. Geleneksel araç kiralamanın aksine, müşteri motor dizisini, renk ve diğer özellikleri kendi seçebiliyor. Bu da karar verme konusunda kolaylık sağlıyor.

Hem Mercedes'in hem de BMW'nin ocak ayında bu abonelik sistemine geçeceği söylentiler arasındaydı. Bugün açıklanan Mercedes'ten önce, geçtiğimiz hafta BMW de Nashville'de bu sisteme başlayacaklarını söylemişti. BMW'nin Access by BMW adı verilen takip sistemi ise kullanıcının seçtiği aracı, yine kullanıcının istediği yere kadar getiriyor. Ayrıca abonelik üyeliği sigorta, bakım ve yol yardımını da içeriyor. Access by BMW'nin, biri 2 bin dolar, diğeri 3 bin 700 dolar olmak üzere iki adet fiyatlandırma kategorisi yer alıyor.

Bunlara ek olarak Audi de böyle bir sistemi San Francisco'da hayata geçirmişti. Araba abonelik sistemleri sayesinde, otomobil alma planları yapılırken, belirli bir ücret karşılığında lüks markaların otomobillerini denemek, artık eskisinden daha kolay olacak gibi duruyor.

Ayrıca Mercedes-Benz, BMW ile olan rekabetini devam ettirmesine rağmen geçtiğimiz ayın sonunda BMW Grup ve Daimler, mobil servislerini birleştirmeye karar vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.