Banco Santander, Ripple’in xCurrent altyapısını kullanan ödeme uygulamasını 4 ülkede yayınladı

Banco Santander, Ripple’in xCurrent altyapısını kullanan ödeme uygulamasını 4 ülkede yayınladı

İspanya bankacılık sektörünün devlerinden Banco Santader, Ripple’ın xCurrent blockchain altyapısını kullanan uluslararası uygulamasını dört ülkedeki perakende müşterileri için kullanıma açtığını duyurdu.

Dün Banco Santander tarafından yayınlanan basın bildirisinde, bu uygulamanın bankacılık sektöründe blockchain teknolojisini bir ödeme yöntemi olarak perakende müşterilerine aynı anda uluslararası olarak sunan ilk proje olduğunun altı çiziliyor. Banco Santander’in OnePayFX isimli mobil uygulaması önümüzdeki aylarda daha fazla ülkede hizmete girmeden önce şimdilik İspanya, İngiltere, Brezilya ve Polonya’da kullanılabilecek.

Banco Santander yönetim kurulu başkanı Ana Botin yaptığı açıklamada, İngiltere’deki müşterilerinin uygulama sayesinde hem Avrupa hem de Amerika’ya para gönderebileceklerini, İspanya müşterilerinin İngiltere ve ABD’ye, Brezilya ve Polonya’daki müşterilerinin ise şimdilik sadece İngiltere’ye para gönderebileceklerini belitti.

Yapılan açıklamada farklı ülkelerdeki müşterilerin duruma göre farklı ödeme seçeneklerini tercih edebilecekleri belirtilirken, İspanya’da bir müşteri İngiltere’ye ödemesini Pound olarak gönderebilirken Brezilya’da bir müşterinin İngiltere’ye Sterlin gönderebileceği örneği verildi.

Banco Santander sınır ötesi fon transferleri için San Francisco merkezli Ripple’ın xCurrent blockchain altyapısını kullanıyor. Ancak platform Ripple’ın XRP kripto para birimini kullanmıyor.

Avrupa’ya yapılan para transferlerinin aynı gün gerçekleştiğini belirten Botin, bu yılın yaz aylarına kadar farklı pazarlarda anlık transferleri gerçekleştirmeyi planladıklarını da açıkladı. Hedeflerinin günlük olarak uluslararası ödeme sistemlerini kullanan binlerce insana yeni olanaklar sunmak olduğun belirten Botin, ileride daha fazla ülke para birimi ve konum ekleyeceklerini de belirtti.

Banco Santander Avrupa kıtasında blockchain teknolojisini perakende müşterilerine bir ödeme sistemi olarak sunan ilk banka olabilir ancak Japonya’da 61 banka bir araya gelerek –ki Japonya’nın bankacılık varlıklarının yüzde 80’ine sahip bir grup Ripple’ın blockchain altyapısını aynı şekilde perakende müşterilerine bir ödeme hizmeti olarak sunmak için bir ortaklık kurmuşlardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.