Foursquare, girişimler ve KOBİ'ler için yeni konum API'nı yayınladı

Foursquare, girişimler ve KOBİ'ler için yeni konum API'nı yayınladı

Gelirini üç yıl üst üste yüzde 50 oranında arttıran Foursquare, şimdi de girişimler ve küçük işletmeler için konum API'nı yayınladı. Özellikle uygulama geliştiriciler, girişimler ve  KOBİ'ler için piyasaya sürülen bu API, konum bazlı verilere erişim ve gerçek zamanlı olarak kullanıcıların konumlarını takip etmeyi sağlıyor.

Girişimler için Konum API'ı şirketlerin konum arama ve konum paylaşımı gibi özellikler oluşturmasını sağlıyor. İşletmeler aynı zamanda API sayesinde kendileri hakkındaki detayları da ekleyebiliyor. Yeni API ile birlikte Foursquare kullanıcılarının oluşturduğu fotoğraflar, ipuçları ve değerlendirmeler gibi içerikler de uygulamaya aktarılabiliyor. 105 milyon işletmeye ait  "canlı müzik" ve "kredi kartı geçiyor" gibi bilgilerin de verilere dahi olduğunu belirtelim. Bu arada bu yeni hizmet günlük olarak sınırsız API sorgu kapasitesine sahip.

Konum bazlı hizmetleriyle hali hazırda 125 bin şirkete hizmet veren Foursquare, Snapchat'ten Uber'e uzanan ciddi bir müşteri skalasına sahip. Snapchat'in Geofilters özelliği için işbirliği yaptığı Foursquare, Uber'de ise araçların açık adres yerine işletme ve cadde isimleri kullanmasına olanak sağlıyor.

Neredeyse 10 yıl önce başlayan Foursquare macerası şimdiye kadar 12 milyar kullanıcının check-in bilgisine sahip ve bunu işletmelere sunmaya hazır. Foursquare'in yeni API'si KOBİ'ler için 599 dolardan başlayan fiyatlara sahip. Bu alanda Google Places API ve Facebook Places Graph ile rekabet eden Foursquare'in API yolculuğunu hep beraber izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.