Bitcoin dün gerçekleşen yüzde 15’lik tırmanıştan sonra destek buldu

Bitcoin dün gerçekleşen yüzde 15’lik tırmanıştan sonra destek buldu

Kripto para ekosisteminin en dominant birimi bitcoin dün rekor bir yüzde 15.94’lük yükselişle 6900 dolar seviyesinden 8 bin dolar seviyesine neredeyse 45 dakika içerisinde yükseldi. Dün gerçekleşen yükselişe neden olan işlem hacminin, bitcoinin 10 yıllık tarihi içerisinde hiçbir gün yaşanmadığı konuşuluyor ancak böyle bir veriyi tam olarak onaylayabilmek için bütün bitcoin borsalarının geçmiş işlemlerinin incelenmesi gerekir.

9 milyar doların biraz üzerinde günlük işlem hacmine sahip olan bitcoinin fiyatını bu şekilde manüple edebilmek için milyarlarca dolarlık alım yapılması gerekiyor. Ayrıca bu para diğer kripto para yatırımlarından da bitcoine kaymış değil zira toplam kripto para ekosisteminin market hacmi de dün 20 milyar dolar arttı.

En büyük olasılık, son günlerde kripto para ekosisteminde konuşlan Rockefeller ve Soros’un da kripto para borsalarına giriş yaptığı haberleri gerçek oldu ve büyük miktarda kurumsal yatırımcının parası kripto para ekosistemine girdi.

800 milyon dolarlık varlığı ile kripto para ekosisteminin en büyük varlık fonu şirketlerinden olan Pantera Capital, Bloomberg’e göre Salı günü yatırımcılarına gönderdiği bir e-postada, bitcoin için, tabanı gördü, 6500 dolar taban fiyatıdır buradan sonra yükseliş başlayacaktır, yıl boyunca bu fiyatın üzerinde kalacak ve muhtemelen 20 bin dolar rekorunu tekrar test edip geçecektir açıklamasını yapmıştı.

Pantera gibi büyük bir fonun tabii ki de bu şekilde açıklama yapacağını düşünebiliriz ancak, 2014 yılında bitcoin yatırımlarına başlayan şirket bu süre içerisinde sadece üç kere alış ve bir kere satış tavsiyesi yayınladı. Yeni alım işareti bitcoin 200 günlük hareketli averajı geçtikten sonra yayınlandı.

Aslında fiyat momentumlarına destek verecek birçok sebep olabileceği için herhangi bir kripto paranın değerinin neden yükseldiğini tek bir sebebe bağlamak pek mümkün değil. Fiyat yükselişinin kaynağı ne olursa olsun bu ayın başından beri bitcoin 7500 dolar psikolojik desteğine gelmek için çırpınıyordu ve dün yaşanan fiyat tırmanışı bu gün 7500 ve üzerinde destek görmesini sağladı. Bu şekilde 8 bin doları test etmesi an meselesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.