Apple Music 40 milyon ücretli kullanıcı barajını aştı

Apple Music 40 milyon ücretli kullanıcı barajını aştı

Geçtiğimiz Mart ayında Apple Music uygulamasının 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkan Apple Music, Variety'nin haberine göre 40 milyon ücretli kullanıcı barajını aştı. 40 milyon ücretli kullanıcının aşıldığının Apple tarafından doğrulandığını da ekleyelim.

Variety'nin paylaştığı bir diğer bilgi ise Apple Music'in yönetimi ile alakalı. Paylaşılan bilgilere göre Apple Music ve uluslararası içerik biriminin başkan yardımcılığı konumuna Oliver Schusser getirildi. Oliver Schusser'ın Apple’ın internet yazılımı ve servislerinden sorumlu olan kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue'ya bağlı çalışacağını da ekleyelim.

Apple Music'in oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü de belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Apple Music, 2017 yılının Eylül ayında 30 milyon ücretli kullanıcını barajını aşmıştı. Apple Music'in en büyük rakibi konumunda olan Spotify'ı toplamda 70 milyonu aşkın ücretli kullanıcıysa sahip olduğunu da ekleyelim.

Spotify'a yetişmek için henüz önünde uzun bir yol bulunan Apple Music'in en büyük avantajı hızlı büyümesi. Paylaşılan rakamlara göre Spotify'ın aylık kullanıcı kazanma oranı her ay yüzde 2 oranında artarken, Apple Music tarafında ise her ay yüzde 5 oranında daha fazla kullanılıcı kazanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.