Apple Music, 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

Apple Music, 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

Apple'ın Spotify rakibi müzik servisi olan Apple Music'in geçtiğimiz Eylül ayında 30 milyon ücretli kullanıcı barajını aştığını sizlere aktarmıştık. SXSW 2018 etkinliğinde önemli bilgiler paylaşan Apple'ın internet yazılımı ve servislerinden sorumlu olan kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, Apple Music'in geçtiğimiz ay boyunca 2 milyon abone kazandığını ve toplamda 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştığını duyurdu.

2 milyar kullanıcı potansiyeli

Oldukça hızlı bir şekilde ücretli abone kazanan Apple Music, yaklaşık 1 yıl önce 20 milyon ücretli abone sayısına ulaşmıştı. En büyük rakibi olan Spotify ile kıyaslamak gerekirse Apple Music'in hala çok geride olduğunu da belirtmek gerekir. Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, geçtiğimiz ay paylaştığı rakamlara göre 71 milyon ücretli kullanıcıya sahip.

Tabii ki Spotify'ın en büyük avantajının zamanla olduğunu da unutmamak gerekir. Rakiplerinden çok daha önce online müzik dinleme platformu olarak konumlanan Spotify'ın toplam kullanıcı sayısı ise 159 milyon seviyelerinde.

Dünyada potansiyel 2 milyar kullanıcı olduğunu paylaşan Cue, Apple Music ve Spotify'ın ise toplamda ancak 100 milyon ücretli kullanıcının üzerine çıkabildiğini belirtti. SXSW 2018 kapsamında Apple Music haricinde önemli bilgiler de paylaşan Eddy Cue, Apple'ın dijital dergicilik platformu Texture’ı satın alacağını duyurduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.