Louis Vuitton'dan nesnelerin internetine bir başka yatırım: Kaybolan bagajlar için takip cihazı

Louis Vuitton'dan nesnelerin internetine bir başka yatırım: Kaybolan bagajlar için takip cihazı

Dünyaca ünlü lüks Fransız markası Louis Vuitton, geçtiğimiz dönemlerde, kaybolan valizlerin önüne geçebilmek için akıllı valiz üretimine başlamıştı ve Tambour Horizon ile akıllı saat dünyasına adım atmıştı. Louis Vuitton şimdi de kaybolan bagajlar için akıllı bir takip edici dizayn etti.

Louis Vuitton Echo adlı takip cihazı, bagajın konumunu ve yolculuk sırasında açılmış olup olmadığını kişiye bildiriyor. Cihaz valizleri, hem Android hem de iOS'ta bulunan LV Pass uygulamasıyla izlemeye olanak sağlıyor ve Sigfox'a üç yıllık bir hizmet aboneliği sunuyor. Sigfox aboneliği ile bagajlar dünya çapında çeşitli havalimanlarında takip edilebiliyor. Louis Vuitton Echo, markanın daha önce üretmiş olduğu akıllı valizlerle uyumlu olacak.

Sade bir tasarıma sahip olan LV Echo'nun üzerinde minik bir Louis Vuitton logosu yer alıyor. Cihazda ışık sensörü, pil göstergesi, açma/kapama düğmesi ve şarj bölümleri bulunuyor. LV Echo, Micro USB ile şarj oluyor ve Louis Vuitton cihazın, bir saatlik bir şarjla altı aylık pil ömrüne sahip olduğunu belirtiyor. Şirket, Sigfox'a daha fazla havalimanı bağlantısı eklemeyi planlıyor.

Louis Vuitton Echo'nun ücreti ise 370 dolar olarak açıklandı. Her ne kadar dolar kurunu TL'ye çevirdiğimizde bize yüksek bir meblağ gibi görünse de, tanesi 4 bin 300 dolar olan Louis Vuitton valizlerden kullanıyorsanız bu ücretlendirme size çok da fazla gelmeyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.