Louis Vuitton dünyanın en pahalı Androidli akıllı saatini piyasaya sundu

Louis Vuitton dünyanın en pahalı Androidli akıllı saatini piyasaya sundu

Dünyaca ünlü lüks Fransız markası Louis Vuitton, akıllı saat pazarına iddialı bir giriş yapıyor. Tambour Horizon adlı saatini piyasaya süren marka, bu saati 2 bin 450 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunmasıyla dikkat çekiyor. Farklı modellerine göre fiyatı 3 bin dolara kadar çıkan saat aynı zamanda Louis Vuitton'un ürettiği ilk akıllı saat olma niteliğinde. Akıllı saat Android Wear 2.0 işletim sistemiyle çalışıyor.

Louis Vuitton'un paylaştığı rakamlara göre normal bir kullanımda akıllı saatin şarjı 22 saat boyunca dayanıyor. Bununla birlikte 30 metreye kadar su geçirmez olan akıllı saatin 60 farklı kayış bulunuyor; saatlerin fiyat aralığı da saatin modeli ve kayışlara göre farklılık gösteriyor. Şu anda satışa çıkan Tambour Horizon saatler için Louis Vuitton'ı aramak ve özel siparişte bulunmak gerekiyor. Bunun yanı sıra saatin bir eksi yönü de kalp atışını ölçecek sensörlerinin bulunmaması.

Lüks markaların teknoloji yarışı

Bildiğiniz gibi lüks markaların akıllı saat macerası çok daha önce paylaşmıştı. Apple Watch da Fransız tasarımcı Hermès ile yaptığı anlaşma neticesinde binlerce dolar karşılığında ürünlerini rafa koymuştu. Yine Tag Heuer markası da Connected Modular 45 adını alan Android Wear işletim sistemli saatlerini bin 700 dolar civarında satışa çıkarmıştı. Ancak Louis Vuitton'ın ürettiği saatler lüks akıllı saatler pazarının en pahalı ürünleri arasına girmeyi başardı. Hemen aşağıdan, Tambour Horizon için hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=4AjdAObqC74

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.