Instacart, 150 milyon dolarlık ek yatırım aldı

Instacart, 150 milyon dolarlık ek yatırım aldı

Tüketicinin yerel mağazalardan dijital olarak market ürünleri almasını sağlayan Instacart, oldukça bereketli bir yıl geçiriyor. Geçtiğimiz Şubat ayında 200 millyon dolarlık yatırım alan girişim, Coatue Management önderliğinde gerçekleşen Seri E turunda 150 milyon dolarlık ek yatırım aldı.

Ek yatırım,  Sequoia Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Andreessen Horowitz,  Khosla VenturesThrive CapitalGlade Brook Capital Partners 'de geldi. Bu sayede Instacart'ın değerlemesinin 4,35 milyar dolara yükseldiği belirtiliyor.

Instacart, aralarında Albertsons, Kroger, Publix, Ahold ve H-E-B, ve  Sam's Club'ın da olduğu ABD'nin en büyük 8 market zinciri ile ortak çalışıyor. Sektörün öncü markaları ile yapılan ittifakın arkasında ise Amazon'a karşı açılmış bir savaş var. Zira Amazon'un geçtiğimiz yıl Whole Foods'u satın almasının ardından pazarda korku rüzgarları esiyor.

Şirkette COO ve CFO görevlerini üstlenen Ravi Gupta yayınlanan basın açıklamasında "Dijital marketler pazarı, geçen yıl daha fazla tüketicinin talebi ile market teslimatları konusunda taşma noktasına geldi." dedi. İnsanların alışveriş yapma şeklini değiştirmeye yönelik planları hızlandırmaktan heyecan duyduklarını belirten Gupta, yatırımcılarının katılımı için de onlara şükran duyduklarını söyledi.

Bu arada alınan yatırım ile birlikte girişim, Seri E turunu da kapattı. 2012'de San Francisco'da kurulan girişim, ABD dışında Canada da hizmet veriyor. Alınan yatırımlar ile birlikte şirket, kadrosunu ikiye katlamayı ve Kuzey Amerika'daki operasyonlarını artırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.