Albert Heijn'den "ürünleri" market içinde bulmayı kolaylaştıran uygulama

Albert Heijn'den

Söz konusu market alışverişi olduğunda mobil uygulamalar çoğu zaman hayat kurtarıcı olabiliyor. Hızlı ödeme seçenekleri, mobil alışveriş listesi gibi farklı alanlardaki uygulamalar tüketicinin zamandan tasarruf etmesinde, pazarlamacılar için ise müşteri değeri yaratmada iyi birer örnek olabilir.

Dijital alışveriş eğilimleri her geçen gün artsa da, geçen yıllar içinde küçük birer bakkaldan hipermarket zincirlerine dönen perakende sektörü için mağaza içi alışveriş yapmak tüketici için hala hayatın büyük bir parçası. Bu devasa marketlerde istenilen ürünü bulup, alışveriş sepetine ekleyebilmek için geçirilen süre özellikle acelemiz olduğu günlerde can sıkıcı olabiliyor.

Hollanda'nın en büyük süpermarket zinciri Albert Heijn, müşterilerinin alışverişlerini kolaylaştıracak bir mobil uygulama geliştirdi. Önümüzdeki ay ülkenin 73 bin nüfuslu kasabası Hoofddorp'da başlanacak olan test sürecinde uygulama, kullanıcıların alışveriş listelerindeki ürünlerin mağazada nerede konumlandığını gösterebilecek.

Uygulamanın amacı elbette, müşterilerin market alışverişi yaparken zamanlarının daha etkili ve verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak. Alışveriş listesinin de yer aldığı uygulama, tüketici için en iyi rotayı hesaplayabilecek.

Albert Heijn, uygulamanın bir müşterinin alışveriş deneyimini iyileştirip iyileştirmediğini ve market alışverişini daha hızlı hale getirip getirmediğini dikkatlice değerlendirmeyi amaçlıyor.

Uygulama ilginç ve tüketiciye değer kazandırsa da türünün ilk örneği değil. Geçtiğimiz yıllarda ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden biri Target da aynı hizmeti veren bir mobil uygulamayı hayata geçirmişti. Müşteri sadakat programına entegre olan uygulama, mağaza içindeki anlık indirim kuponları ve promosyonları da gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.