Betaworks, VisionCamp'ına kabul edilen 7 girişim

Betaworks, VisionCamp'ına kabul edilen 7 girişim

Silikon Vadisi'nin, New York merkezli tanınmış girişim stüdyolarından  BetaWorks, bu sene kuruluşunun 10. yılını kutluyor. Geçen zaman diliminde girişimlere destek vererek, küresel pazarda büyük başarı sağlamalarına destek olan BetaWorks, 2016 yılından beri düzenlediği girişimcilik kampları ile de girişim ekosisteminde önemli bir yere sahip.

BetaWorks'ün düzenlediği her kamp, ürün geliştirme, platform stratejisi, veri bilimi, marka oluşturma ve kaynak yaratma ile erken aşamadaki şirketlere destek vermek  için 11 haftadan oluşuyor.  Girişimciler, hem genel şirket kurma ihtiyaçlarına hem de her bir temaya özgü konulara ulaşabilmek için betaworks ekiplerine ve  bir grup endüstri liderine erişebiliyorlar.

İlk kez 2016 yılında BotCamp ve ardından 2017 baharında VoiceCamp'ı hayata geçiren BetaWorks, bu yıl VisionCamp adı altında girişimcilik kampını düzenledi.  TechCrunch'ta yer alan yazıda, girişimciler arasında Türkiyeli bir isim olan Şahin Boydaş da dikkat çekiyor.

Yapay zeka, makine öğrenimi ve Artırılmış Gerçeklik teknolojisine dayalı girişimlerin yer aldığı kamp, bu teknolojilerin yakın gelecekte hayatımızda ne kadar büyük yer alacağının da sinyallerini veriyor.

Camera IQ

Geçtiğimiz yıl Shasta Ventures'dan 2,3 milyon dolar  tohum yatırımı alan Camera IQ,  markaların mobil kamera ve Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisini kullanarak içerik oluşturmalarını sağlıyor. "Kamera medya, TV´den daha büyüktür" öngörüsüyle yola çıkan ekip, bugün Spotify, Neiman dahil olmak üzere birçok müşterisine sanal dünyalar geliştirmek için markalar ve yayıncılar ile çalışıyor.

Facemoji

Basit fikirler her zaman kullanışlıdır ve çoğu zaman büyük bir ihtiyacı giderirler. Facemoji ise canlı yayın videolarında büyük bir ihtiyaç olarak görülebilecek ve basit bir fikirle doğan bir servis ile karşımızda.  Facemoji ile kullanıcılar,  canlı yayın videolarında  bir 3D Web Avatarı ile yüzlerini kapatabiliyorlar. Web kamerası erişimine ihtiyaç duyan Facemoji, Robin Raszka ve Tom Krcha tarafından kuruldu.

Leo

Kurucuları arasında, geçtiğimiz Kasım ayında Webrazzi Developer'da da konuşmacı olarak ağırladığımız Şahin Boydaş'ın da olduğu Leo, Betaworks VisionCamp'ta yer alan girişimler arasındaydı. 1,5 milyon dolarlık tohum yatırım alan Leo, kullanıcıların dünyayı değiştirebilmesi için AR nesnelerini ve sanat eserlerini geniş bir yelpazede sunuyor.  İlk olarak Surreal ismi ile karşımıza çıkan uygulama, Apple’ın geçtiğimiz Haziran’da tanıttığı ARKit desteği ile geliştirilirken iPhone 8’in yayınlanmasıyla birlikte pazara sunuldu. Platformun şu anda 2.000 sanatçı ile bağlantısı var. İş modelinde, uygulama için objeler yaratan sanatçılarla gelir paylaşımı yapan Leo'nun diğer kurucusu ise Dana Loberrg.

Numina

Şehirlerdeki arazi alanının neredeyse yarısı sokaklar, kaldırımlar ve parklardan oluşmakta. Şehirler ise bu alanlarda hiçbir veri veya anlayışa sahip değildir. Numina, bu alanlarda, ışıklandırmalara bilgisayarlı görüntü algılayıcıları yerleştirerek ve bu alanlarda yayalar hakkında anonim akış verileri sunmak için şehirlerle ortaklıklar sağlıyor.  Şirket, ister mobilite, sigorta, emlak veya lojistik için olsun, geliştiricilere gerçek zamanlı etkinliklere ve uygulamalarına yönelik bir faaliyet birikimine erişim sağlamak için bir de API sunmakta. Numina Tara Pham tarafından kuruldu.

Selerio

Selerio, gerçek dünyayı yapılandırılmış bir 3D sanal alana dönüştürerek, sanal ve fiziksel nesneler arasındaki etkileşimleri mümkün kılan bir platform. Girişim,  Cambridge Üniversitesi'nin desteği ile  teknolojisinde derin bir öğrenme ve bilgisayar görüşü kullanıyor. Selerio, geliştiricilere bir SDK sunuyor ve artık Apple ARKit'e de entegre edilebiliyor. Selerio, Ghislain Tasse tarafından kuruldu.

Streem

Ev hizmet sektöründe hayati bir önem taşıma potansiyelie sahip Streem, tesisatçı gibi servis profesyonellerinin müşterilerinin evine gitmeden ölçüm alıp, notları kaydedebilmelerini sağlıyor. Makine öğrenimi ve AR ile desteklenen platformda servis sağlayacıları teklif sunabiliyor. Bu sayede müşteri ile hizmet sağlayıcı arasındaki uzun diyalogların kısalması ile sonuç odaklı bir yaklaşım zamandan tasarrufu sağlıyor. Ryan Fink ve Sean Adkinson tarafından kurulan Streem,  iOS'u ve Android'i destekliyor.

Trash TV

Video çekmenin ve düzenlemenin her zamankinden daha erişilebilir olmasına rağmen, video düzenleme zaman alıcı ve sıkıcı bir süreç olmaya devam ediyor. Trash TV uygulaması, tüketici videolarını güzel ve kullanışlı bir şeye dönüştürmek için bilgisayar vizyonunu ve AI'yı kullanıyor.  Trash TV, Hannah Donovan ve Anton Marini tarafından kuruldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.