Betaworks BotCamp ile chat bot girişimlerini hızlandıracak

Betaworks BotCamp ile chat bot girişimlerini hızlandıracak

Chatbot'ların geleceğine dair yeni bir iddia Silikon Vadisi'nin tanınmış girişim stüdyolarından Betaworks'ten geldi. Chatbot girişimlerni desteklemek üzere bir hızlandırıcı programı açtığını duyuran betaworks, önüzmüdeki yazdan itibaren bu alanda çalışan girişimleri ağırlamaya başlayacak.

Hızlandırma programı BotCamp'e, betabot adını verdiği chatbot'u aracılığıyla başvuruların açıldığını duyuran betaworks, programına dönem başına on girişim kabul edecek. Her bir girişime The Chernin Group aracılığıyla 200 bin dolar tutarında finansal destek yapacağını söyleyen betaworks'ün sponsorları KPCB, General Catalyst, Atomico ve RRE gibi tanınmış yatırımcılar.

On hafta sürmesi planlanan programın sağladığı en önemli faydalardan biri Twitter'dan Slack'e, Facebook'tan Greylock'a,  Lightspeed'den Bloomberg Beta'ya ve The New York Times R&D Lab'e kadar çok sayıda kurumun mentör kimliğiyle girişimcilere ulaşması.

Chat bot'ların Facebook'un f8 konferansında yapması beklenen duyurudan sonra, internet servisleriyle etkileşimimize yeni bir boyut kazandırması bekleniyor. Betaworks'ün erkenden attığı adım ilerleyen dönemlerde yaygınlaşacak bir trendin habercisi olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.