Facebook'un iş modelini eleştiren Tim Cook'a Zuckerberg'ten yanıt

Facebook'un iş modelini eleştiren Tim Cook'a Zuckerberg'ten yanıt

Geçtiğimiz hafta Apple CEO'su Tim Cook'un, Mark Zuckerberg'in Cambridge Analytica krizi ve Federal Ticaret Komisyonu soruşturmasına yönelik eleştirilerine Facebook CEO'sundan yanıt geldi.

Vox'da yapılan röportajda Zuckerberg, Cook'un argümanını samimiyetsiz ve sığ olarak  değerlendirdi. Zuckerberg, Cook'un Facebook'un iş modelini eleştirilerine karşılık, olarak Facebook insanlara odaklanan, ücretsiz bir platform olduğunu söyledi. Zuckerberg, “Reklam destekli bir modele sahip olmak, bu hizmeti insanlara ulaştırmak için destekleyebilecek tek akılcı modeldir.” dedi.

Facebook CEO'su sözlerine Apple'ın iş modelini eleştirerek yanıt verdi. Zuckerberg, “Sadece zengin insanlara hizmet etmeyen bir hizmet inşa etmek istiyorsan, o zaman insanların karşılayabileceği bir şeylere sahip olman gerekiyor” diyerek Cook'a karşı tepkisini sürdürdü. “Facebook'ta, bizler herkesin kullanabileceği ücretsiz  ve daha düşük ücretlerde bir servis sağlamalarına odaklanıyoruz. Bunun insanları umursamadığımız anlamına gelmediğini düşünmüyorum." dedi.

Facebook, çok fazla kullanıcı kaybetmedi

Facebook veri gizliliğine yönelik hassas bir konuda ciddi skandallar yaşıyor gibi görünse de, rakamlar şirketin PR krizi dışında çok büyük bir sarsıntı yaşamadığını gösteriyor.  Her ne kadar şirket hisseleri geçtiğimiz Temmuz ayından beri en düşük seviyede işlem görse de şirket değerinde ciddi bir kayıp yaşanmadı.

Öte yandan platformda kullanıcıların etkileşim oranları düşse de, yapılan araştırma sonuçları Facebook'un ciddi oranda kullanıcı kaybetmediğine işaret ediyor. The Raymond James tarafından yapılan araştırmada, Kuzey Amerika'da günlük aktif kullanıcı sayısının 185 milyondan 184 milyona düştüğü belirtiliyor. Facebook ise bu durumu şirketin platformda yayınlanan viral videoların erişim oranlarını düşürdüğü ve haber kaynağında yaptığı değişikliklerden kaynaklı olduğunu söylüyor.

Görsel Kaynak: Vox

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.