62 milyon dolar yatırım alan yeni nesil kurye girişimi Shyp, kapandı

62 milyon dolar yatırım alan yeni nesil kurye girişimi Shyp, kapandı

2015'in nisan ayında Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) öncülüğünde gerçeklen B Serisi yatırım turunda 50 milyon dolarlık yatırım alan yeni nesil kurye girişimi Shyp kapandı.

2013 yılında kurulan ve evinizdeki herhangi bir eşyayı paketlemeden kargoya vermenizi sağlayan girişim Shyp, 2015'te sahip olduğu 250 milyon dolarlık değerden sonra istediği hedeflere ulaşamadığı için kapanma kararı aldığını açıkladı. Şirketin CEO'su Kevin Gibbon, sitenin blogundan paylaştığı açıklamada, şirketin faaliyetlerini durdurduğunu söyledi. Kevin Gibbon, bir mühendis ve şirketin kurucusu olarak Shyp'in faaliyet gösterdiği coğrafyayı genişletmeyi hedefledikten sonra, birçok girişimin de başına gelebileceği gibi başarısız olduklarını belirtti.

Böyle bir şirketin arkasındaki ekibi çok küçük tutmalarından dolayı şirketin böyle bir karar verdiğini söyleyen Gibbon, olanların kendi hatası olduğunu kabul etti.

2016 yılının başında Boston, Seattle ve Philadelphia'da hizmet vermek isteyen Shyp, ne yazık ki bu hedeflerini de başaramamış oldu. Kevin Gibbon'ın konuyla ilgili yazdıklarını buradan okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.