İstanbul taksilerinin tepe lambalarına sensörler geliyor

İstanbul taksilerinin tepe lambalarına sensörler geliyor

İlk olarak 2016'nın mayıs ayında karşımıza çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin taksi platformu iTAKSi, aralık ayında da kullanıma sunulmuştu. 4 binden fazla taksi tarafından kullanılan iTAKSİ uygulamasından sonra İBB, taksilerin tepe lambalarının teknolojik hale getirilmesi için çalışma başlattı.

İlk olarak iTAKSİ kullanan taksiler tarafından uygulamaya geçirilecek olan yeni tip taksi tepe lambalarına konulacak sensörler sayesinde sıcaklık, nem, gürültü, hava kalitesi, trafik yoğunluğu gibi veriler de toplanmış olacak. Böylelikle taksiler, geçtikleri bölgelerde topladıkları veriler sayesinde bir data oluşmasını sağlayacaklar.

Tepe lambalarına yapılan yenilik bununla da sınırlı kalmıyor. Tepe lambalarının artık üç farklı rengi olacak. Araç boş olduğunda yeşil, dolu olduğunda ise kırmızı rengi göreceğimiz tepe lambaları, araç rezerve olduğunda ise turuncu renkte yanacak. Böylelikle uzaktan gelen taksinin dolu olup olmadığını rahat bir şekilde görmüş olacağız.

iTaksi uygulama ekranı

Son dönemde sık sık gündemde olan İstanbul taksilerinin böyle bir yenilikle gelecek olması, taksiciler ve kullanıcılar açısından olumlu bir gelişme olarak adlandırılabilir. iOS kullanıcıları için App Store ve Android cihazlar için Google Play Store üzerinden kullanıma sunulan iTAKSİ üzerinden araç çağırmanın mümkün olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.