Alexa bağlantılı yeni robot, içeceğinizi ayağınıza getiriyor

Alexa bağlantılı yeni robot, içeceğinizi ayağınıza getiriyor

Günümüzde insanlar, günün yorgunluğunu geride bırakmak için eve gelip kendilerini salondaki üçlü koltuğa bıraktıklarında bir süre yerlerinden kalmak istemiyorlar. Böyle zamanlarda "keşke içeceğimi almak için yerimden kalkmak zorunda kalmasam da biri getirse" denildiğine sık sık şahit olmuşuzdur. Alexa bağlantılı yeni robot tankı, tam da bu sebeple, içecekleri taşımak için tasarlandı.

Proje, arada duvarlar bile olsa sinyalleri algılayan bir cihaz olan Walabot'a bağlı bir oyuncak tank olarak hayata geçirildi. Bütün bunlar Raspberry Pi'ye veya Alexa'ya bağlandığında, Walabeer tankından ışıklarını açmasını, herhangi bir içeceği taşımasını ya da evinizin etrafında dolaşmasını isteyebilirsiniz. Karmaşık kargo kaldırma mekanizması, Erector Set parçaları ve yavaş bir servo motor ile çalışıyor.

Tankın yaratıcısı Balázs Simon, Walabeer tankında insanların istediği her şeyin olduğunu söylüyor. Projenin, otonom bir “beni takip et” fonksiyonuyla veya bir RC kontrolü ile çalışacağının altını çiziyor.

Walabeer tankı, her ne kadar içeceğiniz bittiğinde komutunuzla yeni içeceği ayağınıza kadar getiriyor olsa da gidip dolaptan yeni bir şişe alabilecek kapasiteye sahip değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.