Silicon Valley, 5. sezonunun açılışında Facebook ile dalga geçiyor

Silicon Valley, 5. sezonunun açılışında Facebook ile dalga geçiyor

Mike Judge, John Altschuler, Dave Krinsky tarafından yaratılan HBO'nun sevilen yapımlarından Silicon Valley, beşinci sezonunun açılışında Facebook ile dalga geçiyor.

Silicon Valley'nin açılış jeneriğinde, Airbnb, Uber, Oracle, HP, Intel, Twitter ve YouTube gibi şirketlerin logolarının yanında Facebook'un da logosunu görüyoruz. Bu sefer Facebook logosu ile ilgili minik bir detay var. İlk olarak orijinal halini gördüğümüz logo, aniden değişerek Kiril alfabesi harfleriyle ГДÇЭБФФЖ şeklinde yazılmış bir logoya dönüşüyor.

Bu gönderme, Facebook'un yıpranmış oluşuna ve Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahalesine dair bildiğimiz sahte haber iddialarına bir referans niteliğinde. Facebook, geçen yıl yayınla bir raporda, Rusya'nın, ABD'deki 2016 başkanlık seçim döngüsüne olan müdahalesindeki rolüne ilişkin medyanın incelemesini artırdığını söylemişti.

Bu jenerik muhtemelen geçtiğimiz eylül ayında, seçim döneminde tasarlanmıştı. Fakat Facebook'un son zamanlarda Cambridge Analytica olayıyla gündemde olması, Silicon Valley'nin yeni sezonunun açılışının böyle bir reaksiyon almasına sebep oldu. Cambridge Analytica olayının detaylarını da geçtiğimiz günlerde detaylı bir şekilde açıklamıştık.

Son dönemde gerçekleşen olaylara baktığımızda, Silicon Valley'nin altıncı sezonunda daha fazla gönderme ile karşılaşacağımızı söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.