ABD'ye açılan yerli girişim UrbanStat, 200 bin dolarlık ilk satışını gerçekleştirdi

ABD'ye açılan yerli girişim UrbanStat, 200 bin dolarlık ilk satışını gerçekleştirdi

Sigorta sektörü için gerçek zamanlı risk analizi yapan UrbanStat, ABD'deki ilk satışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Tarık Yıldırım’dan 500 bin dolar tutarında yatırım alan UrbanStat, yatırımla birlikte ABD’de şirket kurmuş ve Chicago’da ekibi genişletmek için çalışmalara başlamıştı.

Ortalama lisans bedelinin 500 bin dolar olması bekleniyor

Yaklaşık 1 yılın ardından ABD'de önemli bir yol kateden UrbanStat, Türkiye'de mevcut müşterileri olan Ak Sigorta, Sompo Japan Sigorta ve Allianz yanı sıra yeni müşteriler elde etmeye de devam etti. ABD pazarında ürünün ücretli pilot çalışmalarını gerçekleştiren UrbanStat, 200 bin dolar lisans bedeli ile ABD'deki ilk satışını gerçekleştirdi.

Ortalama lisans bedelinin 500 bin dolar olmasını hedefleyen girişim, 2019 yılı sonunda yıllık sürekli gelirinin (ARR) 3,5 milyon dolar dolaylarında olmasını bekliyor. American Association of Insurance Services (AAIS) ile iş birliğine de giden girişim, entegrasyon sürecini hızlandırmak ve satışlarını çok daha hızlı bitirebilmek için ABD'de bilinen çok büyük ERP sağlayıcıları ile entegrasyon anlaşmaları da yaptı.

Dünyanın en büyük reasürans brokerlarından bir tanesi ile büyük bir partnerlik üzerine çalışan UrbanStat, söz konusu partnerlik ile özellikle ABD'deki ve sonrasında tüm dünyadaki sigorta şirketlerine çok daha hızlı satış yapabilmek için çok önemli bir fırsat elde etmiş olacak.

Daha hızlı büyüyebilmek ve yol haritalarındaki hedefleri daha hızlı tamamlayabilmek için bu hafta itibari ile 1,75 milyon dolarlık bir tohum yatırım sürecine de resmi olarak başlayan UrbanStat, hem ABD'den hem de ülkemizden yatırım almayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.