ABD'ye açılmak isteyen UrbanStat, 500 bin dolar yatırım aldı

ABD'ye açılmak isteyen UrbanStat, 500 bin dolar yatırım aldı

Daha önce Webrazzi Online: Big Data programımıza konuk olan ve ABD pazarına açılmak istediğini açıklayan UrbanStat, Tarık Yıldırım'dan 500 bin Dolar tutarında yatırım aldı.

Yatırımla birlikte hemen ABD'de şirket kuran ve Chicago'da ekibi genişletmek için çalışmalara başlayan UrbanStat, bir yandan da satış odaklı müşteri görüşmeleri yapıyor.

Uzunca bir süre önce Mekansal İşler olarak piyasaya giren UrbanStat, aradan geçen sürede hem markasını değiştirdi hem de emlak sektörüne hitap eden ürününü pivot ederek sigortacılık sektörüne yöneldi. Sigorta sektörü için gerçek zamanlı risk analizi yapan girişim, bozuk adres bilgilerini bir standarta oturtuyor yani doğruluyor ve adresin lokasyon bazlı olarak iklim ve doğal afet riskini ölçümlüyor.

Bu arada Tarık Yıldırım'ı da Apsiyon'un melek yatırımcısı ve inekle'nin kurucu ortağı olduğunı bilmeyenlere hatırlatabiliriz.

Türkiye'deki büyümesini sürdürmek isteyen UrbanStat, yatırım sonrası ABD pazarında müşteri avına çıktı

Kurucu Ortak ve CEO Anıl Çelik'le konuştuğumuzda, önümüzdeki 12 ay içinde ABD pazarında referanslar elde etmek isteyen girişimin, sonrasında Seri A yatırım turu için görüşmelere başlamak istediğini öğrendik. Diğer yandan girişim, Türkiye'deki operasyonlarına devam edecek ve büyümesini sürdürmeye yönelik çalışmalar yapacak.

Son olarak UrbanStat'ın mevcut ortaklarının Girişim Fabrikası'nın hisselerini geri aldığını ve söz konusu hisseleri çalışanlara dağıtmak istediğini de ekleyelim. Türkiye girişimcilik kültüründe çalışanlara çeşitli mevzuatlara uymak kaydıyla hisse vermek uygulamasının daha popüler hale gelmesi sanıyoruz herkesin dileğidir...

Anıl Çelik ve Nilgün Dağ Çelik tarafından 2013 yılında kurulan UrbanStat ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.