Mark Zuckerberg'den Facebook kullanıcılarına tam sayfalık özür mesajı

Mark Zuckerberg'den Facebook kullanıcılarına tam sayfalık özür mesajı

Tüketici, takipçi ve seçmen davranışlarını değiştirmek isteyen iş dünyası ve siyasi partilere hizmet sunan bir veri analiz şirketi olan Cambridge Analytica‘nın 50 milyon kullanıcıya ait bilgileri ele geçirmesinin ardından Facebook cephesindeki özürler bitmiyor.

Olaya dair detaylı bilgileri geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Olaylarından ardından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, tam sayfalık bir gazete ilanıyla kullanıcılarından özür diledi. Zuckerberg, iki gün önce İngiliz gazetelerinde yayınlanan ilanda şu cümleleri kullandı:

Bilgilerinizi korumak bizim sorumluluğumuz. Bunu yapamazsak, bu bilgileri hak etmiyoruz. Bir araştırmacı tarafından hazırlanan ve 2014'te milyonlarca insanın Facebook bilgilerinin çalınmasına neden olan test uygulamasından haberiniz vardır. Bu bir güven ihlaliydi ve bu ihlal ile ilgili daha fazla bir şey yapamadığım için üzgünüm. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için önlemler alıyoruz.

Ayrıca Facebook'un kullanıcılara, verilerine kimlerin erişebildiği konusunda daha fazla bilgi vereceğini de açıklayan Mark Zuckerberg, kullanıcılara Facebook'a inandıkları için teşekkür ettiğini de belirtti.

We have a responsibility to protect your information. If we can??t , we don??t deserve it.
You may have heard about a quiz app built by a university researcher that leaked Facebook data of millions of people in 2014. This was a breach of trust, and I??m sorry we didn??t do more at the time. We??re now taking steps to make sure this doesn??t happen again.
We??ve already stopped apps like this from getting so much information. Now we??re liming the data apps get when you sign in using Facebook.
We??re also investigating every single app that had access to large amounts of data before we fixed this. We expect there are others. And when we find them, we will ban them and tell everyone affected.
Finally, we??ll remind you which apps you??ve given access to your information ?? so you can shut off the ones you don??t want anymore.
Thank you for believing in this community. I promise to do better for you.
Mark Zuckerberg

Almanya’nın en büyük ikinci bankası olan Commerzbank ve popüler web tarayıcılarından Mozilla'nın da Facebook reklamlarını durdurduğunu hatırlatalım.

Cambridge Analytica'nın 50 milyon Facebook hesabından gizli bilgilere erişim sağladığı ve bu bilgilerin 2016'da ABD'de gerçekleştirilen başkanlık seçimleri ile Brexit referandumunda kamuoyunu etkilemek için kullanıldığı ortaya çıktıktan sonra bu özürlerin ne kadar işe yarayacağı da merak konusu diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.