Apple engelli bireyleri temsil eden 13 emojiyi yayına almak istiyor

Apple engelli bireyleri temsil eden 13 emojiyi yayına almak istiyor

Apple; içinde işitme ekipmanı ve rehber köpek gibi simgelerin bulunduğu ve engelli bireyleri temsil eden emoji fikirlerini Unicode Consortium'a sundu. Apple'ın yanı sıra Google, Adobe ve Facebook gibi büyük isimlerin de yer aldığı Unicode Consortium'a toplam 13 emoji önerisi sunan şirket, renk tonlarıyla birlikte emojilerinde 45 seçeneğe yer vermeye hazırlanıyor

Apple yaptığı bu başvurunun girişinde şu cümlelere yer veriyor:

Apple, engelli bireyleri daha iyi temsil etmek için emoji eklemesi yapmak istiyor. Şu anda emojiler bir çok seçenek sunuyor, ancak bu seçenekler engelli kişilerin deneyimlerini temsil etmeyebilir.

Bu yeni emoji setinde akülü ve aküsüz olmak üzere tekerlekli sandalye, değnek ve işaret dili kullanan kişiler temsil edildiği gibi rehber köpeklere, işitme cihazlarına ve protezlere de yer veriliyor. Üstelik yukarıda da bahsettiğimiz gibi Apple bu emoji setine farklı renk tonlarını da dahil ederek kullanıcılara 45 farklı seçenek sunuyor. Açıkçası Apple, bu kapsayıcı tavrıyla kullanıcılarının kalbini bir kez daha kazanıyor.

Bu emoiler üzerinde değerlendirme yapacak olan Unicode Teknik Komitesi gelecek ay toplanacak. Eğer bu emojiler onaylanırsa onları 2019'un ilk yarısında Emoji 12.0 güncellemesinde görmemiz mümkün. Bu arada 2018 için piyasaya sürülmesi planlanan emoji listesinin tamamlandığını belirtelim. Böylece bu yeni emojileri beklerken 2018'in ikinci yarısında mobil platformlarda yayınlanacak olan emojileri kullanmaya alışabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.