Elon Musk, Twitter'da Türk kullanıcının gazı ile Facebook hesaplarını sildi

Daha dün “#deletefacebook” kampanyası ile ilgili şu ana kadar kayda değer sayıda hesap silinmediği belirten Mark Zuckerberg'e Elon Musk'tan adeta darbe geldi.
Elon Musk, Twitter'da Türk kullanıcının gazı ile Facebook hesaplarını sildi

Daha dün “#deletefacebook” kampanyası ile ilgili şu ana kadar kayda değer sayıda hesap silinmediği belirten Mark Zuckerberg'e Elon Musk'tan adeta darbe geldi. Elon Musk sadece kendi hesabını değil aynı zamanda Tesla ve SpaceX'in de Facebook sayfalarını sildi. Elon Musk'ın bu silmeye giden yolculuğu ise oldukça enteresan.

Sizlerle daha önce paylaştığımız "Bilmeniz gerekenler: Cambridge Analytica hikayesi, Facebook ve büyük veri" yazımızda olayı derinlemesine anlatırken WhatsApp kurucu ortağının da katıldığı deletefacebook kampanyasından bahsetmiştik.

Brian Acton'ın Tweet'ine "What's Facebook?" diye dönüş yapan Elon Musk, Twitter'da Serdarsprofile hesabının adeta "adamsan SpaceX'i de silersin" cümlesi ile gaza gelerek, hesapları sildi ve "yaptım" diye Serdar'a dönüş yaptı.

Hesap silmenin dışında Facebook'ta hiç reklam vermediklerini belirten Elon Musk'ın dikkat çeken bir cümlesi de var: "Ürünler yaşar ve ölür. Doğası böyledir.". Bu cümle akıllara bir dönemin sonu mu sorusunu getirdi. Bunun haricinde Elon Musk'ın Facebook'un şirket bünyesindeki diğer ürünlere karşı bir duruşununu olmadığını belirtelim. Instagram sayfasını kullanmaya devam edeceğini belirten Musk burada da özgürlüğün devam etmesine bağlı olduğunu vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.