Alphabet, VPN kurmaya olanak tanıyan Outline projesi ile karşımızda

Alphabet, VPN kurmaya olanak tanıyan Outline projesi ile karşımızda

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, VPN'e odaklanan yeni bir proje ile karşımızda. Alphabet'in siber güvenlik bölümü olan Jigsaw'ın yayınladığı Outline isimli proje, kullanıcılarının DigitalOcean'da VPN serverları kurmasına ve çalıştırmasına olanak sağlıyor.

Hem lokal hem de bulut tabanlı VPN serverları kurmanızı olanak tanıyan Outline, özel bir VPN servisi olarak hizmet veriyor. Bash script ile lokal olarak yüklenebilen Outline, bulut tabanlı VPN serverı kurmak için ise DigitalOcean'ı öneriyor. DigitalOcean'dan bahsedecek olursak, 1 TB veri için aylık 5 dolarlık ücret talep eden şirket, Amsterdam, Singapur, Bangalore, Frankfurt, Londra, San Francisco, Toronto ve New York olmak üzere 8 farklı noktada veri merkezlerine sahip.

İstediğiniz noktayı seçtikten sonra ise otomatik olarak işlemlere başlayan Outline, server içindeki yazılımı her saat başı güncelliyor. Yönetici ve müşteri olmak üzere iki farklı uygulamadan oluşan Outline, yönetici uygulama ile VPN serverınızın durumunu kontrol etmenizi ve müşteri uygulaması için indirme daveti göndermeye olanak tanıyor.

Hızlı ve kolay

Outline'ın yönetici uygulaması şu an Windows ve Linux işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabildiğini macOS desteğinin ise yakın zamanda geleceğini de ekleyelim. Müşteri uygulaması ise şu an için Android, Windows ve Chrome OS işletim sistemlerinde çalışırken, iOS ve macOS desteği yakın zaman içinde gelecek.

Özellikle güvenliğine önem veren kullanıcılar için başarılı bir alternatif olan Outline, ücretsiz olması ile ön plana çıkıyor. Kendi VPN serverlarını oluşturmak isteyenler için hızlı ve kolay bir çözüm sunan Outline, Algo VPN ve Streisand gibi çözümlere de rakip konumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.