Instagram haber akış algoritmasını değiştirdi

Instagram haber akış algoritmasını değiştirdi

Instagram paylaştığı bir blog gönderisinde algoritmasını yeni gönderileri gösterecek şekilde güncellediğini duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar Instagram haber kaynağında yeni gönderileri öncelikli olarak görebilecek. Böylece bir süredir özellikle kanaat önderleri ve kullanıcılar tarafından eleştirilmekte olan alaka düzeyine göre önceliklendirmenin tarihe karıştığını söyleyebiliriz.

İlk olarak 2016 yılında kronolojik gösterimi kaldıran Instagram, geçtiğimiz yılın son aylarında beğenebileceğiniz gönderiler sekmesini de yayına almıştı. Şimdilik alaka düzeyine göre önceliklendirme kaldırılmış olsa da Instagram'ın kullanıcılara tamamen kronolojik bir haber kaynağına geçmesi beklenmiyor. Yine de haber kaynağında yeni gönderilerin önceliklendirilmesi, hem Instagram hem de kullanıcılar için büyük bir adım. 

Yeni Gönderiler düğmesi

Bu algoritma değişiminin yanı sıra Instagram, "Yeni Gönderiler" düğmesini test ettiğini de duyurdu. Bu Yeni Gönderiler düğmesiyle, haber kaynağının kullanıcılara haber vermeksizin otomatik olarak yenilenmesi de devre dışı bırakılıyor. Şimdiye kadar haber kaynağının otomatik olarak yenilenmesi kullanıcıların inceledikleri gönderiyi kaybetmelerine neden oluyordu. Bu yenilenme işini otomasyondan çıkaran Instagram, kullanıcıların haber kaynağını Yeni Gönderiler düğmesine basarak güncellemesini sağlıyor.

Görünen o ki; günlük kullanıcı büyümesinin yavaşlamasının yanı sıra Cambridge Analytica ve Facebook krizi nedeniyle zor günler yaşayan şirket, sosyal ağ ekosistemindeki son kalesi Instagram'da kullanıcılarına kulak veriyor. Zuckerberg, her ne kadar “#deletefacebook” hareketiyle  kayda değer sayıda hesap silinmediğini söylese de, şirketin Instagram'ı tüm bu olayların dışında tutmak istediği oldukça açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.