Magic Leap'ten geliştiricileri mutlu edecek portal: Creator Portal

Magic Leap'ten geliştiricileri mutlu edecek portal: Creator Portal

Geçtiğimiz günlerde 461 milyon ek yatırım ile toplam yatırımını 2,3 milyar dolara çıkardığını duyurduğumuz Magic Leap'ten geliştiricilere sevindirici bir haber var. Giyilebilir teknolojilere odaklanan girişim, yarattığı platform Creator Portal ile geliştricilere "bilginin evrimini keşfetmeye başla" çağrısı yapıyor.

Creator Portal, San Francisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda tanıtıldı. Portal, meraklıları için büyük umutlar vadediyor gibi görünüyor. Zira Magic Leap, platformda kişilerin kendilerini geliştirebilmesi için forumlar, yazılım geliştirme kiti, tasarım rehberleri ve eğitici kaynakların olduğunu açıkladı.

Magic Leap'in web sitesinde, bu araçlar ve kaynakların, içerik oluşturucularını mekansal bilgi işlem dünyasına dalmaları konusunda büyük bir fırsat yakalayacakları açıklaması yer alıyor.  Şirkete göre geliştiriciler, Magic Leap'teki bu yeni nesil insan-bilgisayar etkileşiminin yapı taşlarını  keşfetme fırsatı bulabilecekler.

Öte yandan AR girişimi, Unreal Engine 4 veya Unity®'in teknik önizlemeleri, Magic Leap platformunda indirebileceğini duyurdu. Şirket bu arada portal için dünyanın önde gelen 3B motoru sağlayıcıları, Epic Games ve Unity Technologies ile birlikte çalıştığını belirtti.

2010 yılında kurulan girişim, yatırımlarını almayı sürdürürken ilk AR gözlüğü  Magic Leap One‘ı geçtiğimiz yılın sonunda tanıtmıştı. Ürünün 2018 içinde dağıtımına başlanması planlanıyor. Portal hakkında daha fazla bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.