Trello ve Google Takvim arasındaki kombinasyonu sağlayan uygulama: Sunsama

Trello ve Google Takvim arasındaki kombinasyonu sağlayan uygulama: Sunsama

Günümüzde artık birçoğumuz Trello, Google Takvim ya da Slack gibi farklı programlarla ekip içi ve  ekipler arası iletişimi sağlıyor, proje süreçlerini yönetiyoruz. Bu alanda yeni girişimler hizmet vermeye başlasa da özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatimizi Sunsama çekti.

Oldukça başarılı bir platform olan Sunsama, takvimi, toplantıları ve görevleri bütünleştiren ekipler için Trello ve Google Takvim arasında bir kombinasyona sahip.

Uygulama, planlamaları Kanban modeli ve Takvim'de düzenleyebilmek üzere iki seçenek sunuyor. "Günlük Kanban" ile,  kullanıcılar tüm görevlerini sütunların içindeki kartlarda düzenleyebiliyor. Her sütun takvime senkronize edilmiş bir günü temsil ediyor. Sunsama, belirli bir taslakta kullanılabilmenin yanı sıra ekipler için ve çoklu katılımcılarla projeleri yönetmek için de tasarlanabiliyor.

Kullanıcılar, takvimi, tek bir görünüm veya yalnızca görevler arasında veya her ikisinin birleştirilmiş iki formu arasında seçebiliyorlar.Uygulamada her kartta notlar (MarkDown'ı destekliyor), yorumlar, listeler, son tarihler, atanan kişiler ve daha fazlası kullanılabiliyor. Bu arada kullanıcılar, uygulama içinde Kanban ve Takvim'i kapsayan entegre bir arama motoruna da sahip.

Platform, Google hesabı ile kayıt olmaya izin veriyor. Google takvimi Sunsama takvimiyle senkronize etmek mümkün. Öte yandan platform Slack, Asana, GitHub ve Trello ile de entegre olabiliyor.

Fremium iş modeli

İlk etapta bir dijital bir takvimi andıran Sunsama çok daha fazlasını vadediyor. Birçok yorumda Google Calender ve Trello'dan ortaya çıkan bir bebek olarak tabir edilen platform, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Fremium iş modeli ile kurulan uygulamada, kullanıcılar daha fazla özellikten yararlanmak istediklerinde iki farklı ücret tarifi ile karşılaşıyorlar.

Tüm fonksiyonları ücretsiz kullanıma açık alan uygulama, kullanıcıların en fazla günlük 100 aktiviteye izin veriyor. Aylık 8 dolarlık standart pakette bu sınırlama kalkarken, 15 dolarlık Plus pakette programa Outlook entegrasyonu da sağlanabiliyor.

Uygulamanın tek olumsuz tarafı, şimdilik mobil platformlarda kullanılamıyor olması. Geçişleri yumuşak, kullanımı kolay bu platform, mobil kullanıma da açıldığında şüphesiz sevilen bir uygulama olarak yerini alacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.