Müşteri deneyimini yeniden tasarlayan Ford'un gelecek planlarında, hibrit pikaplar ve SUV araçlar var

Müşteri deneyimini yeniden tasarlayan Ford'un gelecek planlarında, hibrit pikaplar ve SUV araçlar var

"İnsanlara ne istediklerini sorsaydım, daha hızlı giden at üretirdim." Otomotiv sanayisine yön veren ABD'li şirket Ford'un kurucusu Henry Ford'un meşhur sözünü duymayanımız yoktur. Bir devrin açılmasına vesile olan Ford, bu sözleri ile otomotivde seri üretim bandı sistemini getirerek sanayileşmenin önünü açan isimlerden oldu.

Aradan geçen 1 asırdan fazla bir sürede otomotiv dünyasının son 10 yılda baş döndüren bir şekilde değiştiğine tanık oluyoruz. Sanayi devrimi boyut değiştirip yerini Endüstri 4.0'a bırakıyor. Endüstri liderleri ve sektörün yeni oyuncuları, otonom ve elektrik ile çalışan araçlar kadar, mobilite, bağlanabilirlik gibi tüketicinin hayatlarına daha fazla değer katacak özelliklerle de araç üretmeye odaklanıyorlar.

Bu hızlı değişim içinde birçok araç üreticisi de kendisini pazarda yeniden konumlandırıyor. ABD'li araç üreticisi Ford da bu şirketlerden biri. Ford, kamyonlar, arazi ve performans araçları (SUV) segmentinde konumunu güçlendireceğini açıkladı. Şirketten gelen bu açıklama, hızla değişen araç endüstrisinde şirketin kendisini yeniden pozisyonladığının büyük bir kanıtı.

Şirket, binek otomobil üretimi kaynağının 7 milyar dolarını  SUV'ların geliştirilmesine ayırdığını açıkladı. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise 2020'ye geldiğimizde beşi hibrit ve elektrikle şarj olabilmek üzere 8 SUV aracının piyasada olmasını istemesi.

Araç üreticisi, en büyük pazarını ise elbette ABD olarak gösteriyor. Zira, 2021'e gelindiğinde Ford, SUV satışlarının ABD sanayi perakende satışlarının yüzde 50'sini oluşturabileceği tahmin ediyor. Öte yandan şirketten yapılan açıklama, Ford SUV satışlarının yüzde 20 oranında artacağı yönünde.

F-Serisi'nin geliri Facebook ve Nike'ın gelirinden fazla

Ford'un yatırım yaptığı diğer bir araç segmenti ise pikap kamyonlar.  Özellikle  F-serisi şirket için oldukça önemli. F-150, yüksek mukavemetli, askeri sınıf, alüminyum alaşımlı gövdesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket, sadece F-Serisi gelirlerinin  Facebook, Coca-Cola ve Nike gibi "Fortune 500 ikonlarının" yıllık  gelirinden daha yüksek olduğunu iddia ediyor.,

Ford, önümüzdeki dönemlerde de kamyon segmentine olan yatırımlarını artırmayı planlıyor. Zira 2020'de F-150'nin mobil bir jeneratör ile yeni hibrit güç aktarımına sahip olması bekleniyor.

Müşteri deneyimi yeniden tasarlanıyor

Şirket, araç segmentini değiştirirken hem elektrikli araç kapasitesini artırmak hem de tüketicilere yeni deneyimler yaşatmak istiyor. Şirketin, Otonom ve Elektrikli Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Sherif Marakby, konu ile ilgili olarak “Bir aracın bagajına bir şarj cihazı koymak ve müşterileri yollarına göndermek elektrikli araçların canlılığını arttırmaya yardımcı olmak için yeterli değil" dedi.

Marakby,  elektrikli araç serisini genişletmenin yanı sıra şirketin, araçlarda mobilite, 4G LTE bağlantısı gibi teknolojilere de odaklanarak müşteri deneyimini yeniden tasarladıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.