Google, oynanabilir oyun içi reklamlar yayınlıyor

Google, oynanabilir oyun içi reklamlar yayınlıyor

Muhtemelen oynadığınız oyunlarda karakteriniz ölünce ve hiç canınız kalmayınca ekstra can kazanmak için izlediğiniz reklamlar olmuştur. Bu reklamlar aslında Google'ın AdMob reklamcılık hizmetinden kaynaklanıyor. Şimdi ise Google, bu hizmeti oynanabilir reklamlar ile genişletiyor.

Google bu tür reklamları “Rewards Ads” olarak adlandırıyor ve önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı ile bu yeni oynanabilir reklamları kullanıma sunmayı planlıyor. AdMob'un en iyi 1000 oyun ortaklarından yüzde 45'inden fazlası, uygulamalarından para kazanmak için zaten Rewards Ads kullanıyor ve yeni oynanabilir reklamlar da aynı modelde çalışacak.

Oynanabilir reklamlar, aslında şirketin bugün başlattığı iki yeni Rewards Ads türünden biri. Diğer tip ise çoktan seçmeli video reklamları. Bu da size oyun hizmetlerine karşılık izlemek istediğiniz video reklamı seçme alternatifi sunuyor. İlk bakışta, bu yeni reklam türleri, oyuncuyu oyunun dışına çıkaracak gibi görünüyor, ancak en azından oynanabilir reklamlar, oyuncunun içinde bulunduğu genel ruh haline ve zihnin durumuna uyuyor. Zorla dayatılan video reklamların aksine tercih edilebilir oluyorlar.

Bu yeni reklam türlerine ek olarak, Google ayrıca geliştiricilere yeni oyuncuları çekmek için birkaç yeni yol sunuyor. Bunlardan ilki, Google Play Store'daki video reklamların beta sürümü. Diğeri ise mevcut evrensel reklam kampanyaları aracının bir uzantısı olacak. Mayıs ayından başlayarak geliştiriciler, en iyi müşterilere benzer ilgi alanlarına sahip kişileri hedefleyebilecek.

Google, reklam teklifi için de yeni bir özellik başlatıyor. Açık ihale ile Smaato, Index Exchange ve OpenX gibi reklam ağları, tek bir açık artırmada aynı anda reklamları bir uygulamada sunmak için teklif verebilecek. Bu da teklif sürecini daha hızlı ve daha kolay hale getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.