Google’ın reklam yasağı ve Allianz raporu kripto para piyasalarındaki düşüş trendini pekiştirdi

Google’ın reklam yasağı ve Allianz raporu kripto para piyasalarındaki düşüş trendini pekiştirdi

Geçtiğimiz Çarşamba günü Google’ın Sürdürülebilir Reklamlar Direktörü Scott Spencer’ın bir blog yazısında, ikili opsiyonlar, kripto para birimleri ve döviz borsaları gibi düzenlenmemiş ve spekülatif finansal ürünlerin reklamlarını ele almak için politikalarında çeşitli düzenlemelere gideceklerini açıklaması kripto para piyasalarındaki negatif havayı tetikledi.

Bu fiyat düzeltmesi sadece bitcoinde yaşanmadı; ethereum, bitcoin-cash, XRP, litecoin gibi başı çeken kripto parlar da yüzde 10 civarında değer kaybı yaşadı.

Bazı analistler ise bu negatif etkinin tek kaynağının Google’ın reklam yasağı olmadığını, ABD Temsilciler Meclisi ve hükümet yetkililerinin katıldığı ve çoğu temsilcinin kripto para piyasasını bir balon olarak tanımladığı ICO duruşmasına ve arkasından gelen 81 milyar dolarlık fona sahip Allianz’ın yayınladığı, bitcoinin içsel bir değerinin olmadığının anlatıldığı rapora da bağlıyorlar.

Raporda firmanın global ekonomi ve strateji yöneticisi Stefan Hofrichter, bir bitcoinin herhangi bir kişiye karşı-devlet tahvilleri, hisse senetleri gibi- bir iddia olmadığını ve herhangi bir gelir akışı yaratmadığını savunuyor. Ancak geleneksel finans endüstrisindeki yetkililerin içsel argüman eksikliği de bir çok kez, hem kripto para uzmanları hem de altında yatan teknolojiyi geliştiren kişiler tarafından gözler önüne serilmişti.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan MTGox yediemininin bitcoin satış haberleri ile tetiklenen düşüş trendi, başka yüklü satışın 28 Eylül tarihine kadar yapılmayacağı haberleri ile pozitife dönmeye çalışıyordu ancak son gelen haberler ile şimdilik yönünü değiştiremeyecek gibi görünüyor.

Şu sıralar 7900 dolardan işlem gören bitcoinin bu haftaki seyrini ise birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.