MTGox yediemininin satışları kripto para piyasalarını etkilemeye devam ediyor

MTGox yediemininin satışları kripto para piyasalarını etkilemeye devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan, 2014 yılında bir siber saldırı sonucu kapanan MTGox borsasının görevli yediemininin elinde bulunan 1,7 milyar dolar değerindeki bitcoini, borsanın zarar gören müşterilerine tazminat ödenebilmesi için elinden çıkartmaya başladığı haberleri piyasaları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

48 saat içinde bitcoinin değerini 10600 dolardan 8300 dolara kadar inmesine neden olan haberler, diğer kripto paralarında paralel bir değer kaybı yaşamasına neden oldu. Bununla birlikte Aralık 2017 tarihinden beri devam eden satışlarda eritilmesi gereken 1,7 milyar dolar değerinde bitcoin mevcut. Satışların neden borsa dışı yapılmadığı, bu şekilde kripto para borsalarında satışla piyasa manipülasyonlarına neden olunduğu ise bir muamma.

Analistler ve sektörün önde gelenleri ise konuyla ilgili iki ayrı görüş ortaya atıyorlar. İlki tek bir kişinin bu kadar yüklü satışlar ile piyasaları manipüle edebilmesi piyasaların likidite sorununa işaret ediyor derken diğer görüş, bu kadar yüksek miktarlarda satışın aynı anda olması bile çok uzun süreli düşüşler yaratamıyor ve bu durum bitcoinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor görüşü.

Hangi fikrin daha öne çıkacağını zaman gösterecek elbette. Yedieminin elinde ki bitcoin ve bitcoin-cashleri ne zaman ne şekilde elden çıkaracağına dair bir bilgi yok. Bundan sonra ki süreçte tekrar borsalar aracılığı ile piyasaları manüpile eden satışlar mı gerçekleşecek yoksa tezgâh arkasında anlaşarak piyasaları etkilemeden mi yapılacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.