Elon Musk, kimden ilham aldığını açıkladı

Elon Musk, kimden ilham aldığını açıkladı

SXSW 2018 farklı görüntülere sahne oluyor. Elon Musk, tartışmasız 2017 yılının en çok konuşulan girişimcilerden biriydi. O, kimilerinin gözünde "insanlığın kurtarıcısı", kimilerinin gözünde "Mars'ın ilk başkanı" olarak  görülüyor. Musk, uzay yolculuğundan, yapay zeka ile insanlığın geleceğine kadar farklı konularla sık sık gündeme gelen de bir isim.

Öte yandan bildiğiniz gibi kitleleri peşinden sürükleyen iddialı bir kanaat önderi.  Her kanaat önderinin etkilendiği ve ilham aldığı başka bir kanaat önderi olduğu gibi, Musk'ın da etkilendiği bir isim var: Kanye West

Rolling Stone, Billboard ya da Spin gibi popüler müzik dergilerinde Kanye West'in ismini görmeye aşinayız. Ancak konu Elon Musk olduğunda, şarkıcının isminin Webrazzi gibi teknoloji odaklı bir platformda geçmesi bile mümkün olabiliyor. Musk'ın bu açıklamasından sonra birçok kişi rap şarkıcısını kısa süreli de olsa inceleyecek olması, sanırım güç bir tahmin olmaz.

Öte yandan Musk, TIME  dergisinin 2015 yılında En Etkileyici 100 İnsan listesinde Kanye West için şu sözlere yer vermişti:

Kanye sürekli olarak her konu hakkında düşünüyor. Ve herkesin aynı şeyi yapmasını istiyor: Etkileşim yaratmalarını, sorgulamalarını ve sınırlarını zorlamalarını..

Kanye West, Adidas için 2015 yılında spor ayakkabı serisi Yeezy Boosts için özel bir seri tasarlamış ve ayakkabı satışa sunulduktan 10 dakika sonra tükenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.