Yatırımcı Tim Draper: 5 yıl sonra ödemeler için sadece kripto para kullanılacak

Yatırımcı Tim Draper: 5 yıl sonra ödemeler için sadece kripto para kullanılacak

Kripto para erken dönem yatırımcıları arasında en dikkat çekeni herhalde, SilkRoad kapandıktan sonra siteye ait bitcoinleri açık arttırmada satın alması ile tanınan Stanford mezunu yatırımcı Tim Draper. Draper sıradan bir yatırımcı değil, açıklamaları ile kripto para ekosistemine güven veren bir kişilik aynı zamanda.

Draper’a göre bunda 5 yıl sonra Starbucks’a girip itibari para birimleri ile ödeme yapmaya çalıştığınızda alay konusu olabilirsiniz. Geçtiğimiz Salı günü CNBC kanalında yayınlanan FastMoney programına katılan Draper, kripto paraların nasıl politikalardan ve yaptırımlardan zarar görmeden hayatına devam ettiğini ve dünyanın “uluslararası” tanımından “küresel” tanımına kripto paralar sayesinde geçeceğini anlattı.

Kripto paraları kısa yoldan para kazanmanın yolu olarak görenlerin dışında kalıyor Draper. Konuğu olduğu programda blockchain teknolojisinin göz ardı edilen ve çok fazla üzerinde durulmayan özellikleri üzerine konuşmayı tercih etti. Mevcuttaki bütün hükümetlerin sanal ortama taşınarak bizler için çalışmak üzere yarışır hale geleceklerine inanan Draper, hükümetlerin daha önce böyle bir amaçları hiç olmamıştı diyerek blockchain teknolojisinin demokrasi için de neden elzem olduğunu hatırlatıyor.

Bitcoinin şu an tek stabil kripto para olduğunu belirten Draper, hiç kimsenin 5 yıl sonra başka bir ödeme yöntemi kullanmıyor olacağını savundu. Bunun nedenini ise bütün bu ekosistemdeki mühendislik ve ar-ge çalışmalarının hepsinin merkezinde bitcoinin olduğu ve çevresinde diğer kripto paraların olması olarak gösteriyor.

Draper 2014 yılında SilkRoad sitesine ait 30 bin bitcoini açık arttırma ile satın almıştı. Aynı zamanda 2014 yılında bitcoinin değerinin üç sene içerisinde 10 bin dolar sınırını geçeceğini de açıklamış ve bu tahminini tutturmuştu. Başka bir fiyat tahmini yapacak mısınız sorusunu ise 12 Nisan 2018 tarihini vererek yanıtladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.