SXSW'da Elon Musk sürprizi

Teknoloji, pazarlama, film ve birçok endüstriyi buluşturan festival SXSW 2018 geçtiğimiz cuma ABD'nin Teksas eyaletinde başladı. Teknoloji tutkunlarının her yıl merakla katıldığı etkinlikte HBO'nun sevilen dizilerinden Westworld'e yönelik bir panelde bir sürpriz yaşandı.

Elon Musk sürpriz bir şekilde panele katılarak sahnede yer aldı. Sahnenin arkasından çıkan Musk, ayakta yaptığı kısa konuşmasında uzay yolculuğundan, yakın geçmişte Falcon Heavy roketiyle gönderdiği  Tesla'dan bahsederken, insanlığa ilham veren bir kısa bir konuşma yaptı.

TechCrunch'ın yer verdiği videoda Musk, konuşmasında “Dünyanın her yerinde, çok fazla korkunç şey oluyor” dedi. Çözülmesi gereken çok fazla acınası sorunun olduğunu söyleyen Tesla kurucusu, “Ancak hayat, sadece bir acınası şeyi birbiri ardına çözmekle ilgili değildir” dedi.

Tesla'nın uzaya gönderilmesi konusuna "size ilham veren, sabah uyandığınız ve insanlığın bir parçası olduğunuz için sizi mutlu eden şeyler olmalı." sözleri ile değinen Musk, "işte bu yüzden bunu yaptık” dedi.

Musk, panelde Westworld serisinin ortak yaratıcılarından Joy Lisa'nın üstlendiği  Falcon Heavy ve Starman'ın uzaya fırlatıldığı anların videoları paylaşıldı. Videoların panelde gösterilmesinin ardından, Tesla kurucusu Instagram hesabından da iki videoyu paylaştı.

Bu arada bilmeyenler için, dizi ismini de aldığı Westworld isimli Vahşi Batı temalı kurgusal bir eğlence (!) parkında, Android’lerin insanlar karşısında hayatta kalma mücadelelerini anlatıyor. Westworld, 1973 yılında Amerikalı yazar Michael Crichton tarafından yazılan ve yönetilen ve devamında 1976'da Futureworld olarak adlandırılan filmin devamına dayanıyor.

İlk sezonu 2016'da yayınlanan dizinin ikinci sezonu bu yıl meraklılarını ekran karşısına yine toplayacak. Bu nedenle Musk'ın panele katılımını Westworld için güçlü bir PR çalışması olarak da yorumlanabilir. Zira Musk'ın güçlü bir teknoloji lideri olmasının yanı sıra, insanlığın  hayatlarını yaşamak için bir dizi temel inanç ve değer sunduğu güçlü bir rol model olması da insanlığı peşinden sürüklemesini sağlıyor.

Musk'ın pazarlama dünyasına bu proje ile nasıl yeni bir boyut getirdiğini de daha önceden paylaşmıştık. Kaçıranlar için linki de buraya bırakalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.