Falcon Heavy ile uzaya fırlatılan Tesla Roadster şu anda nerede?

Falcon Heavy ile uzaya fırlatılan Tesla Roadster şu anda nerede?

Geçtiğimiz haftalarda tüm dünyada büyük yankı uyandıran bir gelişme yaşanmıştı. Ticari uzay şirketi SpaceX, geçtiğimiz hafta tarihi bir adım atmış ve Falcon Heavy ile önemli bir kalkış yapmıştı. Elon Musk’ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketlerinden biri olan Falcon Heavy, 6 Şubat'ta Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü’nden uzaya fırlatıldı. Bu fırlatışın en ilginç yanı ise rokette Tesla marka bir spor arabanın ve arabanın içinde Starman adlı bir astronot mankenin de olmasıydı.

Elon Musk'ın Tesla Roadster'ını başarıyla uzaya çıkaran Falcon Heavy kendi görevini tamamlamış olsa da akıllarda tek bir soru kalıyor; "Uzay boşluğunda salınan Tesla Roadster ve Starman şu anda nerede?" Bu sorunun cevabını ise mühendis Ben Pearson bizlere veriyor.

Pearson, kişilerin uzaydaki ilk otomobil olan Tesla Roadster'ın konumunu takip edebilmesi için whereisroadster.com isimli internet sitesini kurdu. NASA Jet Propulsion Laboratory’den alınan veriler üzerinden çalışan site, otomobilin tam olarak nerede olduğunu gösteriyor. Roadster’ın Dünya'ya ve Mars’a olan uzaklığını da gösteren site, basit görsel yapısı ve teknik detayları sayesinde meraklıları için anlaşılır bir kaynak oluyor.

Ayrıca hatırlatalım, Tesla'nın gerçekten uzay yolunda olduğunu biliyor da olsak internette ortaya çıkan bu fotoğraf dahilinde bazı kişiler SpaceX’in yalan söylediğini düşünüyordu. Elon Musk konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.