Google Maps, sevilen oyun karakteri "Mario"yu Mario Günü için uygulamaya taşıdı

Google Maps, sevilen oyun karakteri

Mario ya da birçoğumuzun bildiği şekliyle video oyun kahramanı "Super Mario", geçmişten gelip, çağımızın teknolojilerine adapte olabilen sayılı video oyun kahramanlarından.

Birçok ünlü ve sporcudan daha iyi bir rol model olma konusunda iddialı olan Mario'nun bu kadar sevilmesinin arkasında elbette yaratıcı şirket Nintendo ve oyunun tasarımcısı Shigeru Miyamoto var. Zira Mario, İngilizce konuşabilen, dış görünüşüyle Meksikalı ya da Orta Doğulu'ya benzeyen İtalyan tesisatçı olarak bir karışımın karakteridir. Yani Mario'da neredeyse hepimizden bir parça görmek mümkün.

10 Mart ( MAR10Day- MARio) Mario Günü kapsamında Mario,  hafta boyunca Google Maps kullanıcılarına eşlik edecek.

Bu özelliği hayata geçirebilmek için kullanıcıların Google Play  ya da App Store'dan Google Maps'i güncellemeleri gerekecek. Ardından, Android veya iOS'ta Google Maps uygulamanın sağ alt tarafında bulunan sarı “?” simgesini tıklamaları yeterli. Sonrasında Mario Time'ı etkinleştirmek için kullanıcılar bir komut görecekler. Etkinleştirilen komutun ardından  "yönlendirme oku" yerine sevimli kahramanımız Mario ortaya çıkacak.

Google, kullanıcıları blogundan gönderdiği bir mesaj ile de cesaretlendiriyor. Zira şirket, kullanıcıların rota  ekran görüntüsünü almalarını ve #MarioMaps hashtag'iyle Twitter ve Instagram'da @GoogleMaps ile paylaşmalarını istiyor. Tabi şirket, ev ya da iş adresi bilgilerinin paylaşılmasından kaçınmaları konusunda da çağrıda bulunuyor.

Mario ile araç sürmeye hazırsanız, App Store ve Google Play'den indirebilirsiniz. Mario ile keyifli ve güvenli bir sürüş dileriz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.