Instagram, hikayelerde "hızlı tepki" ve birkaç farklı yeni özelliği test ediyor

Instagram, hikayelerde

Instagram'ın yeni özellikleri bir anda herkese sunması pek beklenen bir şey değil. İzlenen yöntem basitçe bir grup kullanıcı üzerinde testler yapmak ve elde edilen sonuçlara göre gruplar halinde tüm kullanıcılara yaymak veya özelliği iptal etmek şeklinde oluyor.

Bugün Instagram arkadaşlarımdan birinin hikayesine bir şeyler yazmak isteyince "quick reactions" özelliği ile karşılaştım. Hikayeye vermek istediğim tepki karşıma çıkan seçeneklerden biri olunca hemen o emojiyi tıkladım. Ekranımda ve muhtemelen karşı tarafın ekranında aynı şekilde bir sürü emoji çıktı.

Daha sonra bir çok farklı hikayede tekrar bu özelliği görmek için deneme yaptım fakat tek seferlik bir şans tanımış Instagram bana. Ben bu özelliği oldukça beğendim ve hikayelerdeki etkileşimi artıracağını düşünüyorum. Tabii ki bu testin sonuçları neyi gösterir onu birkaç ay içerisinde görebiliriz (veya göremeyiz).

Yapılan bu test Instagram'ın yeni denemelerinden sadece biri. Bu özellik dışında birkaç farklı özellik daha test ediliyor ve önümüzdeki günlerde son kullanıcıyla buluşabilir.

Matt Navarra tarafından paylaşılan "cinemagraph" özelliği yine hikayeler tarafında eklenebilecek özelliklerden birisi. Bir çok farklı uygulama ile bu özelliği fotoğraflarınızda kullanabiliyorsunuz fakat Instagram'da nasıl bir kullanım olacağı henüz belli değil. Elimizde sadece hikayelere eklenmiş bir "cinemagraph" yazısı bulunuyor.

Wabetainfo tarafından paylaşılan bir diğer test edilen özellik ise Instagram arama alanını daha efektif kullanabilmeniz için "filtre" özelliği. Bu özelliğin bir çok kişiye faydası olabilir. Instagram direkt mesaj özelliğini çok kullanıyorsanız istediğiniz kişiye ulaşmak zor geliyor olabilir. Instagram bu nedenle sohbetleri yıldızlama gibi bir özelliği de test ediyor. Böylece aradığınız mesajlara daha kolay ulaşabileceksiniz.

Son olarak tüm Instagram verilerinizi indirme özelliği de yakında eklenecek gibi görünüyor. Diğer platformlarda bu özelliği pek kullanmasam da Instagram hesabım için kullanabilirim diye düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.