Uber'in sürücüsüz kamyonları yük taşımaya başladı

Uber'in sürücüsüz kamyonları yük taşımaya başladı

2016'da otonom araç girişimi Otto’yu satın alan Uber, geçtiğimiz yılın ortasında da yük taşımacılığına dönük uygulaması Uber Freight‘ı tanıtmıştı. Uber'in yük taşımacılığı yapan şoförler ve şirketlerin daha verimli çalışmasını ve daha fazla iş yapabilmesini odağına alan uygulama ile Uber yük taşımaya başladıklarını açıkladı.

Uber'in sürücüsüz kamyonları tam olarak sürücüsüz olmayacak, direksiyonun arkasında güvenlik için sürücüler oturacak ve gerekli durumlarda müdahalelerde bulunabilecekler. Yine de Uber'in bu uygulaması kamyonculuk işinde tam otonom kamyonların kullanımına yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Uber uygulaması yolcuların birkaç tıklama ile yolculuk rezervasyonu yapmalarına izin verdiği gibi, Uber Freight da nakliyecileri yüklerini taşıyabilen kamyoncularla birleştiren bir uygulama olarak hayata geçirildi.

Uber, "transfer merkezi modeli" olarak adlandırılan bu üç aşamalı teslim sürecinin nasıl çalışacağını göstermek için bir video yayınladı. İlk olarak, bir insan sürücü kargo dolu bir römorku alıyor ve yakındaki bir buluşma noktasına götürüyor. Sürücü daha sonra buluşma noktasındaki bir transfer merkezinde sürücüsüz bir kamyonla buluşuyor ve yükleri gönderiyor. Sürücüsüz kamyon, seyahatin ortasında direksiyonu ele alıyor. Uber'in bu uygulaması şimdilik sadece Arizona'da yer alan Topock ile Sanders bölgeleri arasında faaliyet gösterebiliyor.

Uber Freight, her ne kadar şimdilik insan gücüne ihtiyaç duysa da ilerleyen dönemlerde, gelişen teknolojiyle neler olacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.