Colendi, ConsenSys Token Foundry ile anlaştı

Colendi, ConsenSys Token Foundry ile anlaştı

Kredi derecelendirme sistemini blockchain teknolojisi üzerine taşımayı hedefleyen Colendi girişimi, ethereum blok zinciri üzerinde akıllı sözleşmeler yaratma konusunda uzmanlaşmış Consensys Token Foundry ile anlaştı.

Colendi geliştirdiği kredi derecelendirme sisteminde sadece bankaların finansal verilerinden yararlanmak yerine bu finansal veriler ile birlikte gerçek zamanlı veriler, alışveriş alışkanlıkları, sosyal medya geçmişi gibi birçok farklı bilgiyi de kullanıyor. Girişim, bu veriler ile kişiye özel dışarıdan müdahale edilemez ve tamamen güvenli finansal kimlikler yaratmayı planlıyor.

Colendi’nin düzenleyeceği ICO globalde ilk defa geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen San Francisco’daki Dünya Kripto Ekonomik Forumunda açıklanmıştı. Forumda kredi derecelendirme sistemini, anti merkezcil bir yaklaşımla demokratikleştirme fikirleri ile dikkatleri üzerine çeken girişim Consensys Token foundry ile teknik ortaklığa başlama kararını da burada aldı.

2015 yılında kurulan ve Enterprise Ethereum Alliance, Topcoder, Blockchain Kadınları, Brooklyn Projesi ve Smart Dubai gibi projelere de destek veren Consensys şirketinin kollarından olan Consensys Token Foundry, akıllı söleşmelerin geliştirilmesi, token mekaniği ve iş gelişimi gibi alanlarda Colendi platformuna destek verecek.

Kurucu ortaklardan Bülent Tekmen’in; Consensys’in desteği ile Colendi’nin, dünyanın dört bir yanındaki çalışkan insanlara kredi sağlama yolunda çok sağlam adımlar atarak ilerleyeceğine inanıyorum sözleri, ortaklıklarının ileriye dönük hedeflerinde ne kadar kararlı olduğunu da özetliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.