Blockchain girişimi Colendi, ICO'ya hazırlanıyor

Blockchain girişimi Colendi, ICO'ya hazırlanıyor

Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde tanıtılan Colendi'nin detayları web sitesi arayıcılığı ile paylaşıldı. Bülent Tekmen’in 3 kurucu ortak ile birlikte kurduğu Colendi, temelde blockchain tabanlı bir protokol. Gerçek hayat verilerinizi değerlendirerek sanal finansal pasaportlar oluşturan Colendi, ICO için hazırlanıyor.

Blockchain teknolojisi sayesinde bankaların ötesinde bir dijital kredi skoru sağlamayı hedefleyen Colendi, değerlendirmelerini yaparken kullanıcılarının akıllı telefon, alışveriş, sosyal medya ve finansal durumları gibi verilerden yararlanıyor. Bankalardan farklı olarak sadece finansal verileri incelemeyen Colendi, henüz kullanıma sunulmamasına rağmen anlaşmalı bir iş ortağı ile çalışıyor.

Mobil uygulama, token ve kart

Oldukça kolay bir kullanım sunan Colendi, hem mobil uygulama hem de ticari kullanımlar için API desteğine sahip. Mobil uygulamanın haricinde token ve kart da sunan blockchain girişimi, kullanıcılarına ödeme yapma imkanı tanıyacak. Merkezi olmayan bir puanlama sistemi kullanan Colendi, makine öğrenme ve çeşitli algoritmalar sayesinde puanlamalarını gerçekleştiriyor.

Elde ettiği veriler sayesinde objektif bir skorlama yapan girişim, güvenlik konusuna oldukça önem gösteriyor. İlk etapta odağına  finans dünyasına almış olsa da Colendi'nin pek çok farklı sektörde kullanılabileceğini de ekleyelim. Ülkemizde 1 milyon kullanıcıya en hızlı ulaşan finansal uygulama olmayı hedefleyen Colendi, İsviçre merkezli olması ile teknolojisini tüm dünyaya da sunacak. Colendi ile ilgili detaylar paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.