YouTube, içerik oluşturucularına hikaye üretimlerinde "yeşil ekran" tekniğini sunacak

YouTube, içerik oluşturucularına hikaye üretimlerinde

Bugün fotoğraf ve videolarda, kullanıcıların alan derinliği, geniş çekim ölçeği, açıyı doğru yakalama gibi teknik konulara hakim olabilmesi için artık uzun bir eğitim sürecine ihtiyacı yok. Dijital dünyanın trendleri  tüketicilerin kitlesel olarak teknoloji  fotoğraf ve video uygulamalarına kolayca adapte olmalarını sağlıyor.

Çoğunlukla teknoloji şirketlerinin duyurduğu bu özellikler ve uygulamalara kolayca adapte olan fenomenler, bu sayede daha fazla beğeni ve takipçi kazanma arzularına ulaşabiliyorlar. Snapchat'i kopyalamayan bir YouTube kalmıştı ama görünen o ki en hızlı yenilikleri YouTube getirecek.

YouTube, içerik oluşturucularına hikayelerinde arka planlarını değiştirebilmelerini sağlayan bir özelliği duyurdu. YouTube'un  "Gerçek zamanlı  mobil video segmentasyou" adını verdiği özellik, hikayelerin arka planını değiştirmek ile kalmıyor, modifiye edilmelerini de sağlıyor. Özelllik, isminden de anlaşılacağı gibi YouTube'un mobil uygulamasında kullanılabilecek.

İçerik oluşturucularının mesajlarında vurgulamak istedikleri noktaları ön plana çıkaracak bu teknik, uzun prodüksiyon süreçlerini kısaltacak gibi görünüyor. Şu anda sınırlı beta sürümünde olan özellik, kısıtlı bir grupta test ediliyor. Özellik ile birden fazla görüntüyü içiçe entegre edebilecek olan kullanıcılar,  cep telefonlarında "yeşil ekran"  tekniğini deneyimleyebilecekler.

YouTube, bu özelliği hayata geçirebilmek için konvolusyonel sinir ağlarını kullanarak semantik bir segmentasyon görevini çözmek için makine öğrenimini kullandı.  Öte yandan YouTube, makine öğrenme hattında yüksek kaliteli veri sağlamak için, ön plandaki poz ve arka plan ayarlarının geniş bir yelpazesini yakalayan on binlerce görüntüye açıklama yaptı.

Özelliğin ağ mimarisi ve eğitim süreci ile de içerik oluşturucularının çözüme 10-30 kat daha hızlı ulaşmaları sağlanacak. Ancak  kullanılacak akıllı telefon modelinin saniyede en az 30 kare sunması gerektiğini buradan paylaşalım. YouTube'un gerçek zamanlı  mobil video segmentasyonu özelliğini tüm kullanıcılara ne zaman açacağı ise şimdilik bilinmiyor. YouTube'dan konuyla ilgili açıklamalar geldikçe, bunları sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.