Renault'nun elektrikli otonom aracı EZ-GO dünya prömiyerini yaptı

Renault'nun elektrikli otonom aracı EZ-GO dünya prömiyerini yaptı

Yeni dönemde otomotiv markaları arasında yarış otonom araçlarda olacak. Son olarak sizlerle sürücüsüz araç teknolojisi yarışında hangi şirketlerin ön sırada olduğundan bahsetmiş, Nissan tarafından üretilen sürücüsüz taksilerin, Japonya'da test sürüşüne başlayacağına da vermiştik.

Renault'nun Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılan, otonom ve paylaşımlı “robot taksi” konsepti olan aracı EZ-GO ile tanıştıralım. EZ-GO, insanların sabit veya mobil bir konumdan araç çağırmalarını sağlayan elektrikli, otonom ve paylaşımlı bir “robot taksi” konsepti. Bir uygulama üzerinden veya şehir içindeki sabit istasyonlardan çağrılabilen robot araç, öndeki araçla olan takip mesafesini kontrol etmesinin yanı sıra şeritte kalabiliyor, şerit değiştirebiliyor. Olağanüstü bir durum meydana geldiğinde ise kendi başına veya takip merkezine bağlanarak güvenli bir konuma yönlenebiliyor.

Renault'nun EZ-GO modelinin inovatif tasarımı, otonom sistem sensörlerinin görüş alanını maksimuma çıkarmak ve güneş ışığının panoramik tavan camından içeri girmesini sağlamak için tasarlandı. EZ-GO’daki biniş rampası ise yürüyerek veya tekerlekli sandalyeyle araca binmeyi kolaylaştırıyor.

Kurumsal Tasarım Direktörü Laurens van den Acker ise EZ-GO'yla ilgili söyledikleri dikkat çekici: "Renault, EZ-GO’yu şehirler için ikonik bir simge olarak tasarladık. Bu elektrikli, otonom konsept herkes için paylaşımlı ulaşımın pozitif potansiyel etkisinin keşfedilmesini sağlıyor. Görsel çekiciliğinin ve şehir içine entegrasyonunun yanı sıra, daha önce görülmemiş 360 derece açık penceresi sayesinde yolcular rahat bir sürüşün ve şehir manzarasının tadını çıkarabilecekler."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.