2017'de 110 milyon TL ciroya çıkan Turna.com'dan geçtiğimiz yılın özeti

2017'de 110 milyon TL ciroya çıkan Turna.com'dan geçtiğimiz yılın özeti

2014'te, Otorento.com‘un da kurucu ortağı olan Abdulkadir Kırmızı tarafından hayata geçirilen uçak bileti sektöründe bilinen oyuncularından biri olan Turna üzerinden, 2017 yılına dair verileri paylaştı.

Toplam 500 bin uçak bileti sattığını paylaşan Turna'nın 2017 yılındaki ziyaretçi sayısı 10 milyon 500 bin oldu. Platformun geçtiğimiz yılki cirosu ise 110 milyon TL olarak açıklandı. Girişimin kullanıcılarına sağladığı bedava uçuş tutarının miktarı ise 1,3 milyon TL. Turna, 2016 yılına göre ciro bazında 4.5 kat büyüme sağladı.

Turna’yı rakiplerinden farklı kılan özelliklerden biri her uçuştan puan kazanıp sonraki uçuşları indirimli veya bedava satın alma imkanı sağlayan sadakat sistemi sadakat sistemi: üyelik hesabında puan biriktirilip, tüm kredi kartı puanlarının uçak bileti için değerlendirilebilmesini mümkün kılan Turna, iptal ve değişiklik işlemlerinin internetten yapılabilmesini ve yıl boyunca en ucuz biletlerin görülebilmesini de sağlıyor. Ayrıca online check-in yapılabilmesini ise mümkün kılıyor.

Turna, 26 Şubat itibarıyla “Koşulsuz Bilet İptal Hizmeti”ni devreye aldı. Bu hizmeti satın alan kullanıcılar, uçuşa iki saat kala, uçuşlarını koşulsuz iptal edebiliyorlar ve ödediği bilet ücretinin yüzde 90’ını geri alabiliyorlar. Platformun bu hizmeti, promosyonlu, promosyonsuz, yurtiçi ya da yurt dışı tüm uçuşlara uygulanıyor. Üstelik belirli hava yollarının biletleri için değil, hepsinde bu hizmeti kullanabiliyorsunuz.

Turna 2018 hedefi ise oldukça dikkat çekici: Satılan bilet sayısını 1 milyon 250'ye, toplam cirosunu ise 250 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.