Araç kiralama şirketlerini buluşturan Otorento.com, 2016'da 6 milyon TL ciro hedefliyor

Araç kiralama şirketlerini buluşturan Otorento.com, 2016'da 6 milyon TL ciro hedefliyor

2012 yılından bu yana internetten araç kiralama hizmeti sunan Otorento.com, 2016'da 6 milyon TL ciro hedefiyle bu dikeydeki potansiyele ışık tutuyor.

Otorento, uçak bileti sorgulama sitesi Turna.com’un da kurucu ortağı olan Dr. Abdulkadir Kırmızı tarafından kurulan bir girişim. Yerel araç kiralama firmalarını aynı çatı altında toplayarak kullanıcılarına en uygun araç kiralama hizmetini sunmayı amaçlıyor. Şu anda 71 il ve 700'den fazla konumda, 7 binin üzerindeki araç portföyüyle hizmet veriyor.

Mobil uygulamaları (iOS, Android) Mayıs 2016 itibariyle 50 bin kezden fazla indirilen Otorento, hangi noktadan araç alıp bırakmak istediğinize ve araç özelliklerine göre en uygun teklifleri listeliyor. Tercih edilen araca göre kiralama bedeli de internet üzerinden yapılıyor.

otorento arac kiralama

2015 cirosu 4 milyon TL, 2016 hedefi 6 milyon TL

Araç kiralama şirketleri için bir pazar yeri konumundaki Otorento, aldığımız bilgilere göre her yıl 2 basamaklı büyüme oranlarıyla bugüne gelmiş ve 2015 yılını 4 milyon TL ciro ile kapatmış. Dr. Abdulkadir Kırmızı, 2016 hedeflerinin 6 milyon TL ciro ve günlük 100 bin araç kiralama olduğunu söylüyor ve ekliyor;

TOKKDER verilerine göre araç kiralama sektörü ortalama yüzde 15-20 civarında büyürken, Otorento’nun büyümesi yüzde 50’nin üzerinde.

Genellikle havalimanı dışında ve kendi pazarlama olanakları sınırlı olan kiralama firmalarının Otorento'yu tercih ettiğini paylaşan Abdulkadir Kırmızı, sisteme firma dahil ederken titiz davrandıklarını da ekliyor. "Otorento üzerinde sunulan araçların tamamının 'rent a car' kaskolu olduğunu ifade ediyor.

Araç kiralamalarının yüzde 75'i ekonomi sınıfından

Araç kiralama konusundaki tercihlerimizi de paylaşan Kırmızı, her 10 kadından 7'sinin otomatik, her 10 erkekten de 8'inin dizel araç tercih ettiğini gösteriyor. Yine kadınlar küçük arabalara yönelirken, erkekler arabanın ekonomik olup olmamasına ve yakıt tüketimine odaklanıyor. Kiralanan arabaların yüzde 75’i ekonomik sınıftan olurken, aldığımız bilgilere göre düğün veya nişan gibi özel günlerde lüks araçlar da talep görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.