Otomobil üreticisi Porsche, drone taksi üretmeye hazırlanıyor

Otomobil üreticisi Porsche, drone taksi üretmeye hazırlanıyor

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden olan Porsche, ilginç bir haber ile karşımızda. Almanya merkezli otomobil odaklı internet sitesi Automobilwoche'nin haberine göre Porsche, drone ile yolcu taşıyacak. İddiaya göre günümüzün popüler konularından olan drone ile yolcu taşıma ve uçan taksi hizmeti vermeye hazırlanan Porsche, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Drone taksiler ile karşımıza çıkacak

Paylaşılan habere göre Porsche'un geliştirdiği yolcu drone'unun çizimleri kısa zaman içinde paylaşılacak. Kısacası özellikle spor otomobilleri ile ünlenen Porsche, yakın bir zamanda drone taksisi ile karşımıza çıkabilir ve şehir içi ulaşım için yeni bir alternatif sunabilir.

Tıpkı diğer drone taksi projelerinde de olduğu gibi Porsche'un otonom özelliklere sahip sürücüsüz bir drone tasarlayacağı ön görülüyor. Henüz otomotiv şirketinden resmi bir açıklama gelmese de Porsche yöneticilerinden Detlev von Platen drone projesini işaret eden ilginç açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada drone taksi üretmenin oldukça mantıklı olduğunu dile getiren Detlev von Platen, Zuffenhausen'den Stuttgart Havaalanı'na gitmenin otomobil ile yarım saat, uçan bir araç ile gidildiğinde ise 3,5 dakika sürdüğünü belirtti.

Tabii ki Porsche'un taksi drone'lar üzerinde çalışan ilk firma olmadığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz Ağustos ayında Daimler, uçan taksi Volocopter’e 25 milyon euro yatırım yaparken, Eylül ayında ise uçan taksi girişimi Lilium 90 milyon dolarlık yeni bir yatırım almıştı. Geleceğin ulaşım çözümü olarak görülen drone taksiler ile ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.