Uçan taksi girişimi Lilium 90 milyon dolarlık yeni yatırım aldı

Uçan taksi girişimi Lilium 90 milyon dolarlık yeni yatırım aldı

Jetgiller çizgi filminin gerçeğe dönüşmesi için şirketler ellerinden geleni yapıyor. Airbus, Uber ve Google'ın kurucu ortağı Larry Page'in desteklediği Kitty Hawk da dahil bir dizi şirket bu alanda çalışmalara devam ediyor.

5 yolcu kapasitesine sahip uçak taksi geliştirmek için çalışmalar yürüten Lilium da bu girişimlerden biri. Daha önce 10 milyon dolarlık yatırım alan Lilium, Çin'li dev Tencent'in de aralarında bulunduğu yeni yatırım turunda 90 milyon dolarlık yatırım alarak bu alanda en çok yatırım alan şirket oldu.

Lilium, dikey kalkış yapabilmesi ve elektrikli jet motoru ile uçabilmesi yönünden alanında en farklı girişim olarak dikkat çekiyor. Diğer girişimler daha çok helikopter teknolojisini kullanarak bu alanda bir yer edinmeye çalışırken Lilium, yeni bir teknolojik model ile sektörde lider olmayı hedefliyor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ohig71bwRUE

Şu anda 70 kişilik bir şirket olan Lilium, yeni yatırımlarla beraber büyümeye hız vermeyi planlıyor. Havacılık mühendisleri, fizikçiler ve bilgisayar mühendisleri ile ekibini geliştirmeyi hedefliyorlar. 2015 yılında Münih Teknik Üniversitesi'nden dört mezun tarafından kurulan Lilium ilk insanlı testlerini 2019 yılında yapmayı hedefliyor ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde de uçan taksi ve nakliye hizmetlerini devreye almayı hedefliyor.

Otonom araçlar havada daha hızlı yaygınlaşabilir 

Airbus, otonom bir pilota sahip uçan taksi testlerini 2017 yılı bitmeden yapmayı planlıyor. Bir diğer girişim ise Heidelberg merkezli Volocopter GmbH, Almanya'da insanlı uçuş testleri yapmak için "elektrikli, iki kollu helikopter sertifikası" aldı. 2017'de Dubai'de bulunan otonom hava sahasında taksi uçuşlarını planlıyor.

"Özerk ulaşım havada daha hızlı olacak" diyen Volocopter Genel Sekreteri Florian, "havada gezinen nesne sayısı daha az ve çok daha az karmaşık algılayıcılar, yazılımlar gerekiyor. İçinde yaya faktörü bulunan otomobillerle karşılaştırılınca çok daha hızlı bir yayılım beklemek yanlış olmaz" diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.