Daimler uçan taksi Volocopter'e 25 milyon euro yatırım yaptı

Daimler uçan taksi Volocopter'e 25 milyon euro yatırım yaptı

Almanya merkezli otonom uçan taksi girişimi Volocopter, 25 milyon euro yatırım aldığını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. 25 milyon euro yatırımda başı çeken yatırımcılar ise Daimler ve Alman teknoloji yatırımcısı Lukasz Gadowski oldu.

Bünyesinde Mercedes-Benz gibi otomobil markalarını da bulunduran Stuttgart merkezli Daimler AG, yaptığı bu hamleyle gelecekte hayatımızda önemli rol oynayabilecek uçan taksi girişimine önemli bir yatırım yapmış oldu. Amacı iki kişiye kadar insan taşıyabilen, elektrikle çalışan, otonom hava taksiler üretmek olan Volocopter, dikey iniş ve kalkış yapabilme kabiliyetlerine sahip.

Volocopter iki farklı versiyon üzerinde çalışıyor. Bunlardan bir tanesi spor amaçlı pilotluk lisansı bulunan herkesin uçurabileceği bir versiyon iken, diğer versiyonda ise Dubai ile yapılan bir anlaşmayla tamamen otonom versiyon üretilmesi amaçlanıyor. Drone taksiler konusunda oldukça heyecanlı olan Dubai kenti, bu tarz otonom yeni nesil araçlara da ev sahipliği yapmak istiyor ve testler konusunda yeni girişimlere kucak açıyor gibi gözüküyor. 2030 yılında tüm şehir içi taşımacılığı 4'te 1'ini otonom araçlarla gerçekleştirmek isteyen Dubai, hava araçlarına da bu vizyonu aşılamayı amaç edinmiş durumda.

Yeni yatırım nereye harcanacak?

Elde ettiği 25 milyon Euro'luk yeni yatırımı elektrikli ve uçan taksi araçlarının geliştirilmesinde kullanacağı açıklanan Volocopter, bu önemli miktarı projenin hayata geçirilmesi için harcayacak. Girişimin özellikle uçuş sistemleri ve yazılımlar konusunda daha fazla mühendis işe alması bekleniyor. Bununla birlikte, şirket pazarlama ve markasını geliştirmek için de bütçe ayıracak. Volocopter, Daimler'dan aldığı yatırımdan oldukça memnun çünkü finans kaynağının yanı sıra, Daimler'ı stratejik bir ortak olarak da gördüklerini dile getiriyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.