Drone taksiler, 2017 yazında Dubai’de çalışmaya başlayacak

Drone taksiler, 2017 yazında Dubai’de çalışmaya başlayacak

Otonom otomobillerle birlikte insan taşımacılığının geleceği olarak görülen drone'lar, yolcu seferlerine 2017 yazında Dubai'de başlıyor. Bugün Dubai'de gerçekleşen World Government Summit etkinliğinde duyurulan otonom drone'larla insan taşımacılığına, Temmuz ayında başlanması bekleniyor.

Proje için kullanılacak ve bir nevi Drone taksi olacak olan Çin yapımı EHang 184 modeli, etkinlik boyunca katılımcılara da sergilendi. İlk olarak 2016 yılında düzenlenen CES fuarında karşımıza çıkan EHang 184'ün test uçuşları geçtiğimiz yaz Las Vegas şehrinde geçekleşmişti. Tek kişilik bir araç olan EHang 184, 100 kg'a kadar taşıma kapasitesine de sahip.

Etkinlikte Dubai şehri adına konuşan Mattar al-Tayer, EHang 184'ü Dubai'de de test ettiklerini belirtti. Bataryası tam dolu olduğunda 50 km yol katedebilen Drone taksi, saatte 160 km hızlarına kadar da çıkabiliyor. Şehir içerisinde berilenen 40-50 km'lik bir alan için kullanılacak olan EHang 184, komuta merkezinden kontrol edilecek.

Eğer başarılı olursa şehir içi ulaşımın geleceği için en mantıklı projelerden biri olacak olan Drone taksi, özellikle İstanbul gibi trafik konusunda sıkıntı yaşayan şehirler için vazgeçilmez olabilir. Son olarak İsrail merkezli Urban Aeronautics firması, geçtiğimiz ay askeri kullanım için tasarlanan ulaşım drone'larının 2020 itibariyle kullanılmaya başlanacağını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.